Transformatie Opleiding

 

Transformatieopleiding

De wereld zit in een groot transformatieproces. Er is de afgelopen jaren veel geleerd en gereorganiseerd, maar het is duidelijk geworden dat gedragsverandering alleen dan blijvend kan plaatsvinden als die van binnenuit komt, alle reorganisaties en veranderingsprocessen ten spijt. Ook bedrijven en organisaties krijgen er zicht op dat veel energie en potentieel vastzit in het systeem van het bedrijf, maar ook in de systemen van individuele mensen.

Als energie vast zit, kunnen we niet meer stromen, dus niet meer bewegen, dus niet meer ontwikkelen en dus niet meer verder. Belangrijk in deze tijd is dus, dat we leren hoe we vastzittende energie vrij kunnen maken. Energie kan vastzitten in verzet, in angst, in boosheid, in gewoontes, in vaste programma’s en patronen. We kunnen dan wel ander gedrag aanleren, maar wil een ontwikkeling of verandering werkelijk slagen dan heeft het een vrije, levende energie nodig. Pas als de energie werkelijk vrij kan stromen, is er weer vertrouwen en levenslust en kunnen we ook weer de regie voor ons eigen leven in handen nemen.

Transformatieprocessen dringen door tot de essentie van de zaak en zetten een blijvende verandering in gang, zowel voor individuen als binnen teams of organisaties. De hele maatschappij zit midden in een transformatieproces. Mensen oriënteren zich opnieuw op de zin van hun leven, zijn opnieuw op zoek naar werkelijke vervulling, contact, zinvol werk en hogere waardes. Dat is de reden dat de vraag naar trainers en coaches die mensen bij deze processen kunnen begeleiden, steeds meer toeneemt.

De Academie voor Innovatief Trainen heeft de eerste en enige erkende opleiding tot Transformatietrainer en coach. Op deze opleiding leer je transformerend trainen en coachen, leer je systemisch werken (werken met opstellingen), mindfulness / soulfulness, werken met creatieve middelen, intuïtieve ontwikkeling, intuïtief coachen, groepsdynamica, werken met het Enneagram, creatieregie, discreëren van beperkende overtuigingen en transformerend leiderschap. Na de opleiding doe je examen, zowel als coach als als trainer en krijg je een diploma waarmee je direct aan de slag kunt.

In de opleiding zit een transformatiereis naar Marokko. Deze is met name gericht op je persoonlijke transformatie. Je krijgt tijdens de reis training. We werken met systemisch werk, mindfulness, soulfulness, meditatie, visualisatie en een stilte-retraite. Je krijgt tijdens de opleiding en de reis ook veel persoonlijke begeleiding en coachgesprekken.

Resultaat van de Opleiding

 • Je bent in staat mensen in beweging te zetten en mensen te begeleiden bij transformatieprocessen
 • Je weet wat transformerend leiderschap is en hebt een nieuwe visie op trainen en coachen ontwikkeld
 • Je hebt kennis van groepsprocessen, groeiprocessen, transformatieprocessen en weet hoe je omgaat met weerstand en onverwachte interventies
 • Je bent in staat om mensen op een dieper niveau te begeleiden.
 • Je kent veel nieuwe interactieve werkvormen om mensen in contact te brengen met hun essentie, de kern van wie ze zijn en welke richting ze uit willen.
 • Je bent in staat te trainen met systemisch werk (opstellingen).
 • Je bent in staat om vast zittende energie vrij te maken. 
 • Je kent je eigen passie, staat in je eigen kracht en bent in staat ook anderen in hun eigen kracht te zetten.
 • Je hebt kennis van kosmische wetten en weet hoe je moet werken met groepen en energie.
 • Je kent je eigen talenten en tekortkomingen en bent in staat een trainingsprogramma op te zetten in je eigen specialiteit.
 • Je bent in bezit van een erkend diploma en kunt gecertificeerd worden bij SPOTCER, één van de grootste certificeringsorganisaties voor trainers en coaches alsmede bij de NOBCO.

 

Opbouw van de Opleiding

De opleiding begint op donderdag 8 maart 2018. Je begint met het volgen van een aantal modules in Nederland. Deze modules zijn de vaktechnische bouwstenen van de opleiding. Halverwege de opleiding maak je de transformatiereis naar Marokko van 21 - 30 maart (zie ook hieronder)
Aan het eind van de opleiding maak je alleen of samen met een ander een workshop waarmee je eindexamen doet. Je doet ook examen als transformerend coach, zodat je na de opleiding én individueel én met een groep kunt werken.

Zo behaal je in 2 maanden tijd een erkend diploma van Transformatie Trainer/Coach.

Modules in Nederland

 

 • Transformerend Trainen 1 (do 8 maart)

  Op deze dag maak je kennis met je medecursisten en de docenten. En staat de vraag centraal: wie ben jij als trainer/coach? Waar liggen je talenten, waar liggen je tekortkomingen? Verder gaan wij aan de slag met de vraag: wat is transformeren? We werken met kleurprofilering waardoor je zicht krijgt op je persoonlijk hersenprofiel. Je onderzoekt waar je energie zit en je krijgt inzicht in je persoonlijke ontwikkelingspunten en doelstellingen. 
   
 • Transformerend Trainen 2 (vr 9 maart)

  Oude gedragspatronen doorbreken om denken, voelen en handelen op één lijn te brengen, zijn de eerste stappen in een transformatieproces. Zowel individuen als organisaties merken in de loop der jaren dat ze herhaaldelijk tegen dezelfde problemen aanlopen. Een individu of zelfs een hele organisatie kan zonder het te beseffen verstrikt raken in de patronen van het organisatiesysteem.
  In deze bouwsteen onderzoeken we wat jouw persoonlijke programma inhoudt, wat jouw egocode is. We werken met opstellingen om bepaalde patronen helder te krijgen en te transformeren. Je leert hoe je als trainer opstellingen kan gebruiken bij het oplossen van problemen binnen organisaties (organisate-opstellingen), maar ook hoe je systemisch werk kunt inzetten om persoonlijke blokkades helder te krijgen en te transformeren.
   
 • Trainen en coachen met creatieve middelen (za 10 maart)

  Hier leer je hoe je als coach of trainer interactieve, creatieve middelen kunt integreren binnen trainingen en coachgesprekken. Er wordt gewerkt met verschillende creatieve werkvormen zoals bijv. beelddenken, kunst, kleuren, schilderen, tekenen, muziek, film, fotografie, theater, koken etc. die een trainings- of coachingssessie kunnen verrijken.
   
 • Intuïtieve Ontwikkeling en Intuïtief Coachen (do 15 maart)

  Intuïtief trainen en coachen is een vorm van begeleiding waarbij het intuïtieve, spirituele vermogen van de mens de ruimte krijgt om samen te werken met het praktische en verstandelijke. Iedereen heeft in principe heldere vermogen. En dit is de tijd dat we deze vermogens meer en meer mogen gaan ontwikkelen. Maar eerst zullen we moeten onderzoeken waar jouw persoonlijke helderheid zit. Ben je heldervoelend, helderwetend, helderhorend, helderhandelend, helder sprekend, helder ruikend of helderziend? Via welke ingang werkt jouw intuitie het best? We gaan dit stap voor stap persoonlijk onderzoeken met behulp van diverse werkvormen.  
 •  CreatieRegie (vr 16 maart)

  Is het leven maakbaar? Of niet? Kunnen we de toekomst voorspellen? Of overkomt de toekomst ons? Veel grote bedrijven moeten zich richten op de toekomst. Welke nieuwe trends komen er aan, hoe bereiden we ons daar op voor, en wat willen wij zelf als bedrijf, als organisatie, maar ook als persoon uit onze toekomst halen? In hoeverre is het mogelijk om invloed uit te oefenen op onze eigen toekomst? Wat hebben we wel, en wat hebben we niet in de hand? Hoe kunnen we wensen werkelijkheid laten worden? Dromen waarmaken? Vernieuwende ideeën werkelijkheid laten worden, wat is hier voor nodig?

  In deze training leer je oefeningen om deelnemers bezig te laten zijn met hun eigen toekomst of de toekomst van het bedrijf. We werken met scenario-interviews en we behandelen de FutureFocusField-methode. Verder krijgen de deelnemers diverse creatietechnieken aangereikt.

 • Werken met het Enneagram + Enneagramdiner (za 17 maart)

  Het Enneagram is een eeuwenoud diagnostisch instrument. Men kan het Enneagram gebruiken om het zelfinzicht te vergroten en transformatieprocessen te versnellen. Op deze dag ga je onder begeleiding op zoek naar je eigen Enneagramtype en krijg je informatie over de spirituele, emotionele, rationele en mentale ontwikkeling, die je vanuit je Enneagramtype in kunt zetten. Je krijgt zicht op de onderliggende motieven van de diverse Enneagramtypes. Deze Enneagram module gaat over in een groot Enneagramdiner met Enneagramtheater, waarbij het hele gegeven ook op een lichte manier vorm gegeven wordt. Na het volgen van deze intensieve Enneagrammodule heb je een basiskennis van het Enneagram en ken je je eigen type. In de loop van de opleiding zal het werken met het Enneagram steeds meer worden uitgediept.

 • 2 Verdiepingsdagen (wo 18 en do 19 april)

  Deze dagen staan in het teken van verdieping van Transformerend Trainen. We gaan kijken waar iedereen zit in zijn proces en wat een ieder nog persoonlijk nodig heeft om zijn opleiding te gaan afronden. We gebruiken deze dag tevens om de trainersworkshops te oefenen waarmee je je eindexamen gaat doen.

 • Coachen met acteurs, zoek je eigen stijl (vr 20 april)

  Op deze dag ga je verder met het ontwikkelen van je eigen stijl van trainen en coachen. Je voert coachingsgesprekken, gaat oefenen met lastige gesprekken, probeert verschillende stijlen van coaching uit en onderzoekt welke manier van coaching het beste bij je past. Je krijgt na elk gesprek feedback van de trainingsacteur, die je teruggeeft hoe je overkomt als je coacht, waar je talenten liggen, waar je tekortkomingen liggen en wat de impact is die je als coach of trainer hebt op je omgeving. 


Examens

Je doet op 2 verschillende dagen eindexamen. Je eindexamen Coachen vindt plaats op za 21 april. Je eindexamen Trainen vind plaats op zondag 22 april. 

 • Oefendag Examen Transformerend Coachen (vr 20 april)

  Op deze dag oefen je met trainingsacteurs voor het Coachexamen van za 21 april

 • Eindexamen Transformerend Coachen (za 21 april)

  Op deze dag is je eindexamen. Dit bestaat uit 3 onderdelen:

  • het maken van je eigen coachprofiel (Wat voor soort coach ben jij? Met welke vragen wil je als coach werken? Welke methodes of werkwijzen passen bij jou?)
  • het voeren van een intakegesprek
  • het maken van een plan van aanpak n.a.v. het coachgesprek

 • Eindexamen Trainersexamen  (zo 22 april)

  Op deze dag doe je examen met een eigen korte workshop die je zelf of samen met iemand maakt en daar gaat geven. Hierbij krijg je van ons een persoonlijke begeleider, die je helpt om de workshop neer te zetten.
  Aan het einde van deze dag krijg je een certificaat waarmee je als transformatie-trainer en coach aan de slag kan. 

  


Transformatiereis Marokko

(di 21 - do 30 maart)

Van 21 - 30 maart maken we een transformatiereis naar Marokko. Je vliegt naar Marrakech waar je verblijft in een Riad, midden in de Oude Medina. Het dakterras van het Riad heeft een prachtig uitzicht op het Atlasgebergte. Daar worden meditaties en transformerende trainingssessies gegeven. Je maakt kennis met de stad van Sprookjes van 1001 Nacht. Een stad waar veel wonderen gebeuren en mysterie verborgen ligt. Ook gaan we van daaruit richting het Atlasgebergte en de woestijn om de stilte op te zoeken in een korte persoonlijke retraite. 

In deze reis gaat het met name om je persoonlijke transformatie en zullen we werken met de ziel. We onderzoeken wat je missie is dit leven, hoe je van waarde kunt zijn voor anderen, wat je als talent hebt meegekregen en wat je transformatiepunten zijn. De reis is zeer intensief, je krijgt iedere dag een aantal uren intensief les, je slaapt op verschillende plekken en leert jezelf open te stellen voor hogere inspiratie. We werken aan het ontwikkelen van je eigen intuitieve vermogens. Tijdens deze reis zal de energie die nog ergens in je systeem vastzit, loskomen en weer vrij beschikbaar komen. Dat wil zeggen dat je met veel meer energie, passie, levenslust en bewustzijn terug zult keren. Van hieruit kun je de opleiding weer verder vorm gaan geven. 

De vliegreis naar Marrakech moet je zelf betalen en zelf boeken, maar neem voor je de vlucht boekt nog even contact met ons op, want we vliegen gezamenlijk. Niet inbegrepen in de prijs zijn de kosten voor verblijf en eten van € 75.- per dag. 

 

Intervisie

Mocht je na je examen direct aan de slag willen, wij geven in samenwerking met SPOTCER intervisies en workshops hoe je jezelf in de markt kunt zetten. Deze workshops zijn bij de prijs van de opleiding inbegrepen.
 

Opleidingslocatie in Nederland 

De opleidingsdagen in Nederland worden gegeven in onze eigen trainingsruimte de InspiratieKamers in Arnhem. 


Certificering

Behalve dat wij als Academie gecertificeerd zijn bij de CRKBO zijn wij als Academie ook aangesloten bij de beroepsorganisatie SPOTCER. Deze beroepsorganisatie certificeert niet alleen onze diploma’s, maar biedt ook de gelegenheid aan afgestudeerden om deel uit te maken van een landelijk netwerk waarop je je kan profileren om gevonden te worden door nieuwe klanten.

Je betaalt voor deze Transformatie-opleiding:

 • € 5.950.-. als je de opleiding zelf betaalt of ZZP-er bent (je hoeft dan geen BTW te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
 • € 6.400.-. (excl. BTW), als je werkgever of een instantie de opleiding betaalt. 

Al het lesmateriaal en alle reis- en verblijfskosten tijdens de dagen in het buitenland (logies, eten en drinken) zijn bij de prijs inbeprepen, maar niet de vliegtickets.

Vergoeding scholing

Veelal worden de kosten voor deze opleiding vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al veel deelnemers die de opleiding vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.

Advies? Bel 06-42898548

Je kunt je telefonisch of per mail inschrijven voor deze opleiding, maar mocht je nog vragen hebben dan kun je ook een gesprek aanvragen. Wil je meer informatie of wil je weten of deze training voor jou geschikt is, dan kun je bellen met één van onze opleidingsadviseurs, tel: 06-42898548. De adviesgesprekken zijn kosteloos en geheel vrijblijvend. Wel moet je een adviesgesprek even aanvragen door hier te klikken. 

Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. Je wordt dan gebeld door één van onze adviseurs.

Om je in te schrijven voor deze opleiding klik je op Inschrijven Transformatieopleiding en vul je het formulier in. Na je inschrijving krijg je automatisch een email van ons met een link om je aanmelding te bevestigen. Daarna ontvang je de definitieve bevestiging van je inschrijving.