Opleiding Creatief Denktrainer 2019

Klein

Opleiding Creatief Denktrainer 2019Klein

De opleiding Creatief Denken bestaat uit: 

 1. 2 Basisopleidingsdagen (4 dagdelen)
 2. 4 dagen Verdiepingsmodules met keuzevakken (2 x 2 dagen), waarvan je de laatste dag examen doet.

 

Beroepsopleiding Creatief Denktrainer 

Creatief Denktrainingen faciliteren is een vak. Een vak dat je kunt leren. In deze opleiding leer je honderden verschillende tools hoe je mensen out of the box, patroon doorbrekend kunt laten denken. Je leert de volledige TotalBrainBox-methode waarmee je brainstormsessies op een hoog level kunt faciliteren. Deze opleiding staat bekend als de beste opleiding van Nederland op dit gebied. Dat geldt tevens voor de Masterclasses in Barcelona, Dubai en Berlijn, die je aansluitend op deze opleiding kunt volgen. De opleiding leidt op tot een erkend diploma, waarmee je direct professioneel aan de slag kunt. Ook is het mogelijk om tijdens je opleiding een aantal stages te lopen op de werkvloer bij InspirationCompany, marktleider op het gebied van Creatief Denktrainingen.

A. 2 Basisdagen

De beroepsopleiding Creatief Denktrainer start met 2 intensieve Basisdagen (totaal 4 dagdelen). Tijdens deze dagdelen leer je de basisvaardigheden van het creatief en innovatief denken. Je leert een aantal breed inzetbare basistools van de TotalBrainBox-methode, de basisprincipes van Patroondoorbrekend Denken en Doorbraak Denken en je leert elementaire sessies creatief denken te begeleiden.

B. Verdiepingsmodules

Naar aanleiding van jouw keuzevakken (zie hieronder), ga je 2 x 2 dagen intensief aan de slag met verschillende nieuwe denktechnieken.

Verder leer je het verschil tussen OutBox- en InBox-denken en ga je veel met praktijksituaties oefenen. Je leert welke tools je in welke situaties kunt inzetten en hoe je mensen uit hun cirkeldenken kunt halen. Je gaat ook onderzoeken wie jij bent als trainer en hoe jij als persoon het beste tot je recht komt in het begeleiden van sessies creatief denken.

Als je zelf nog niet specifiek een idee hebt welke van de onderstaande vakken interessant voor jou zijn, kan je ook kiezen voor het Creatief Denken Inspiratie Pakket. Hiermee krijg je een uitgebalanceerd pakket van tools en kan je onder leiding van onze docenten onderzoeken wat het beste bij jou past.

Aan het eind van de opleiding houden we de examens, waarbij elke deelnemer een specifieke opdracht krijgt om een korte sessie Creatief Denken te geven. We sluiten de opleiding af met de uitreiking van het certificaat Creatief Denken van de Academie voor Innovatief Trainen.
 

Vakken Creatief Denken

Gedurende de 4 moduledagen (2 x 2 dagen) kan je kiezen uit de nu volgende vakken Creatief Denken (max. 8). Dit kan je bij inschrijving aangeven.

 1. Total BrainBox Methode
 2. Doorbraak Denken
 3. InBox Denken
 4. OutBox Denken
 5. Patroondoorbrekend Denken
 6. Systemisch Denken
 7. Innovatief Denken
 8. Groepsdynamica
 9. Visie-ontwikkeling
 10. Opbouw van een Creatief Denk Sessie
 11. Next Level Brainstormen
 12. Kleuren Denken
 13. Nieuwe Denktechnieken
 14. Selectie Systemen
 15. Beelddenken
 16. Mindmappen
 17. Authentiek Spreken
 18. Oplossingsgericht Denken
 19. 101 Tools, wanneer zet ik welke in?
 20. Omgaan met weerstand
 21. Productontwikkeling
 


Na de opleiding tot Creatief Denktrainer

 • Kun je als erkend Creatief Denktrainer aan de slag.
 • Je beschikt over een groot arsenaal aan tools om mensen buiten de bestaande kaders te laten denken.
 • Je beschikt over de hele TotalBrainBox-methode met InBox en OutBox-tools en weet welk tool je in welke situatie kunt inzetten.
 • je hebt je eigen authentieke stijl ontwikkeld waarmee je sessies kunt geven
 • Je bent in staat om sessies creatief denken van een hoog niveau te begeleiden

  

Data


a. Start: do 9 - vr 10 mei 2019

b. Verdiepingsmodules: do 16 en vr 17 én vr 31 mei en 1 juni (1 juni is tevens examendag)

 

Basisopleiding Creatief Denken

Het is ook mogelijk om alleen de 2 Basisdagen van deze opleiding te volgen. Dit speciaal voor mensen die professioneel opgeleid willen worden, maar geen tijd hebben voor een langer opleidingstraject. Je leert een aantal breed inzetbare basistools van de TotalBrainBox-methode (Out of the Box, patroondoorbrekend en doorbraak denken. Je ervaart hoe je interactief en energiek elementaire sessies creatief denken kunt begeleiden. Je onderzoekt waar jouw kracht ligt en wat de stijl is die bij jou past. Je bent twee dagen in een inspirerende energieke omgeving waar je samen met een kleine groep aan de slag gaat om de basis van dit vak te leren.

Na de Basisopleiding Creatief Denken

 • heb je een aantal breed inzetbare basistools geleerd van de TotalBrainBox-methode
 • kun je interactief en energiek elementaire sessies creatief denken begeleiden

Je kan deze Basisopleiding dus ook als op zichzelf staande opleiding volgen en daarna op ieder willekeurig moment nog kiezen om door te stromen naar de door volledige opleiding tot Creatief Denktrainer met een erkend diploma. Hiervoor heb je minimaal 36 lesuren nodig. Als je de Basisopleiding gedaan hebt wordt die gewoon meegeteld. Je volgt daarna dan nog 2 modules van 2 dagen met verschillende vakken naar keuze, die jij nodig hebt om je verder te ontwikkelen als Creatief Denktrainer en je doet je eindexamen.

Algemene info

De volledige opleiding is 36 uur (eindexamendag niet meegerekend). Bij 36 lesuren krijg je een door SPOTCER erkend diploma waarmee je professioneel aan de slag kunt. Je kunt deze opleiding als een geheel volgen, maar het is ook mogelijk om de Basisopleiding apart te volgen en later de verdiepingsmodules bij te boeken. 

Mocht je al trainer zijn, dan is het ook mogelijk om uitsluitend verdiepingsmodules te volgen. Het eindexamen met erkend diploma kan uitsluitend gedaan worden, als je 36 lesuren van de Creatief Denktrainer van de Academie voor Innovatief Trainen gevolgd hebt.
 

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert opleidingen en certificeert trainers, maar helpt ook startende trainers bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is onze opleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag 1 keer worden herkanst.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een gratis dag "hoe zet ik mijzelf als trainer/facilitator in de markt". Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER is samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainers. Ook deze "coaching on the job" is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt na elke lesdag thuis slapen, maar het is ook mogelijk om in Arnhem te overnachten. Er is een mogelijkheid van Basis-overnachten van "bed op slaapzaal" op de trainingslocatie. Voor wie wat meer luxe wil, kan ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek. 

Klein

Volledige Opleiding Professioneel Creatief Denktrainer (incl. verdiepingsmodules en eindexamen):
 • € 4.800 als je de opleiding zelf betaalt of ZZP'er bent
 • € 5.400 als je werkgever of een instantie de opleiding voor je betaalt.
Als je alleen de Basisopleiding volgt, betaal je:
 • € 1.500 als je deze zelf betaalt of ZZP'er bent
 • € 1.750 als je werkgever of een instantie de opleiding voor je betaalt.
Het is eventueel ook mogelijk om Verdiepingsmodules (2 dagen) los te boeken. Deze losse modules kosten € 1.500. Mocht je al een diploma van de Academie voor Innovatief Trainen hebben, dan krijg je hierop 50 procent korting. Wil je nadat je 36 lesuren van deze opleiding hebt gevolgd ook examen doen, dan kost dit € 1.500.-. Ook hierop krijg je een korting van 50 procent als je een diploma van de Academie hebt behaald.

 

Vergoeding Scholing
Veelal worden de kosten voor deze opleiding vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al heel veel deelnemers die de opleiding vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.

Klein

Adviesgesprek? 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. 

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Klein

Om je aan te melden voor de opleiding Creatief Denktrainer klik je op Aanmelden Creatief Denktrainer en vul je het formulier in. Hierna krijg je automatisch een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je een bevestiging met alle opleidingsinfo (locatie adres, tijden, etc.) en de factuur. 

Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meldt u zich aan voor deze opleiding.