Summerschool Nederland

 

Summerschool Nederland

De Summerschool Nederland is een korte 4-daagse trainer/coach opleiding die bestaat uit 4 professionele modules. Wil je leren hoe je mensen kunt inspireren als coach en als trainer? Ben je op zoek naar inspiratie, input en nieuwe werkvormen? Wil je mensen op een inspirerende innovatieve manier trainen en coachen? Wil je onderzoeken of het vak van trainer en coach iets voor je is? Of wil je jouw eigen stijl van trainen ontdekken en ontwikkelen? Dan is deze intensieve, inspirerende opleiding iets voor jou.

Je krijgt nieuwe tools, methodieken en werkvormen aangereikt waardoor je trainingen en coachingssessies inspirerend en interactief kunt maken. Je kunt zodoende in hele korte tijd de basisvaardigen van het trainen, coachen en creatief denken onder de knie krijgen. Deze opleiding geeft je een energie- en inspiratieboost, waardoor je als trainer of coach zelf weer een bron bent van inspiratie om anderen verder te brengen.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 4 dagen:

  • Dag 1: Train de Trainer 
  • Dag 2: Coaching 
  • Dag 3: Creatief Denken
  • Dag 4: Inspirerend Trainen en Coachen en Trainingsacteren

Programma


Dag 1: Train de Trainer

Je leert wat echt inspirerend en transformerend trainen van binnenuit betekent. Je leert diverse interactieve en innovatieve trainers-methodieken en inspirerende werkvormen. Verder besteden we uitgebreid aandacht aan Kleurprofilering volgens het Hersendiagram. Dit is de nieuwste methode om meer kennis te verwerven over je persoonlijke visie, talenten en creatieve intelligentie. Kleurprofilering gaat uit van de hersenwerking. Via testjes wordt gekeken welk deel van de hersenen dominant is (links frontaal, links basaal, rechts frontaal of rechts basaal).
Verder leer je werken met interactieve, creatieve en inspirerende trainingstools om mensen in beweging te krijgen. 

Dag 2: Coaching

We besteden aandacht aan diverse coachingsvaardigheden en   -technieken: resultaatgericht coachen, intuïtieve coaching, individuele coaching, teamcoaching, oplossingsgericht coachen, provocatief coachen, inspirerend coachen en life coaching. 

Dag 3: Creatief Denken

Je leert diverse tools van de TotalBrainBox-methode, waarmee je out of the box kan leren denken en anderen daarin kan begeleiden. Je leert concrete tools gebruiken die je helpen om van gebaande paden af te wijken, uit het gareel te lopen en dingen te bedenken die nog nooit iemand bedacht heeft. Aan het eind van dag 3 gaan we werken met audiovisuele middelen. 

Dag 4: inspirerend Trainen en Coachen en Trainingsacteren

Op de laatste dag onderzoek je waar jouw talenten liggen als trainer en coach. Je leert hoe je de geleerde trainings- en coachtools kan inzetten in verschillende situaties. Op deze dag gaan we ook werken met trainingsacteren. hierin oefenen we met cases uit de praktijk, spelen een aantal rollen en leren omgaan met verschillende emoties. Hoe kan ik mijn clienten leren om te gaan met moeilijke klanten, a-relaxte situaties, spanning etc. 
Tenslotte ga je samen met anderen een korte workshop maken. Aan het einde is er een afsluitende borrel.

 

Locatie

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers in Arnhem (alle dagen van 10:00 - 17:00 uur, incl. lunch). 's Avonds wordt er gegeten op het Festival "Arnhem Proeft" op 5 min. lopen van de InspiratieKamers. Overnachtingen kan je bij ons intern doen op onze basislocatie (simpele slaapaccommodatie waarin je met meerdere personen op een kamer slaapt). Dit kost € 25 per nacht (incl. ontbijt), maar je moet je wel van tevoren hiervoor opgeven en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. 

Als je liever in een hotel slaapt kun je als je dat wilt ook overnachten in Hotel Modez in Arnhem, op loopafstand van de InspiratieKamers. Dit trendy hotel heeft 20 kamers, die elk op eigenwijze zijn ingericht en gestyled door een beroemde Nederlandse modeontwerper en vormgever. Kosten voor een overnachting bij Modez bedragen ong. € 90.- p.p. per nacht. Boeken bij Modez kan via de website van Modez of door te bellen 026-4420993. De overnachtingskosten bij Modez zijn niet in de opleidingsprijs inbegrepen.

Uiteraard kun je je overnachting zelf ook op een andere manier regelen of gewoon thuis gaan slapen natuurlijk.

 

Je betaalt voor de Summerschool :

 

  • € 1500.-. als je de opleiding zelf betaalt of ZZP-er bent (je hoeft dan geen BTW te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
  • € 1750.-. (excl. BTW), als je werkgever of een instantie de opleiding betaalt. 

Van dit bedrag krijg je € 750 terug als je je inschrijft voor één van onze opleidingen in dit najaar.

Als je intern op onze basislocatie wil overnachten (simpele slaapaccommodatie waarin je met meerdere personen op een kamer slaapt), betaal je € 25 per nacht (totaal 3 nachten). 

Adviesgesprek? 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze korte opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. 

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Om je in te schrijven voor deze opleiding klik je op Aanmelden Summerschool Nederland en vul je het formulier in. Hierna krijg je automatisch een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je je opleidingscontract, locatie adres en de factuur.  

Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meldt u zich aan voor deze opleiding. U schrijft zich definitief in op het moment dat u het opleidingscontract dat wij u toesturen, ondertekend aan ons terugmailt.