Specialisatieopleiding Trainer

Wie zich na de Basisopleiding tot Trainer verder wil specialiseren kan dat doen in een specialisatieopleiding van 8 dagdelen (4 dagen). Er zijn 5 verschillende specialisatie-opleidingen en één Persoonlijke Specialisatie waarin je zelf een keuze maakt uit de modules waarin jij je wil specialiseren en die dus aansluiten bij jouw interesse, kwaliteiten en expertise.

Je kunt alleen aan de Specialisatie-modules deelnemen als je gediplomeerd Professioneel Trainer bent en bij ons de Opleiding Professioneel Trainer gevolgd hebt met erkend diploma. De specialisaties die wij bieden zijn op hoog niveau en worden toegevoegd aan je trainersdiploma en gecertificeerd door Spotcer. Voor alle erkende specialisaties heb je minimaal 22 lesuren nodig.

De Specialisaties

Wij bieden de volgende 6 specialisaties aan:

 1. Creatief Denktrainer (opleiding 8 dagdelen)
 2. Transformatietrainer (systemisch werk) (opleiding 8 dagdelen)
 3. Teamtrainer (opleiding 8 dagdelen)
 4. Enneagramtrainer (opleiding 8 dagdelen)
 5. Coach (opleiding 8 dagdelen)
 6. Persoonlijke Specialisatie (8 dagdelen), waarbij je zelf je module pakket samenstelt, passend bij jouw persoonlijke trainersprofiel.

Modules Persoonlijke Specialisatie

Voor de Persoonlijke Specialisatie kan je kiezen uit de volgende dagmodules:

 1. Beelddenken en werken met Creatieve Middelen
 2. Trainen met Games
 3. Communicatie en Trainen met Acteurs
 4. Visie-ontwikkeling
 5. Creatieregie
 6. Imago, uitstraling en Charisma

Je sluit je Specialisatieopleiding af met een examen, waarna er een specialisatie-certificaat toegevoegd wordt aan de trainersdiploma. Dit wordt erkend door beroepsorganisatie Spotcer.
 

Data

Deze vervolgopleiding vindt plaats in het voorjaar 2018 vanaf half januari. De precieze data dat de verschillende modules worden gegeven, staan op deze site vanaf december 2017 aangegeven. Vanaf dat moment kan je je hier ook voor inschrijven.
 

Locatie

Alle modules van deze Specialisatieopleiding worden gegeven in de InspiratieKamers in Arnhem.
 

Je betaalt voor deze Specialisatieopleiding:

 • € 1.500.-. als je de opleiding zelf betaalt of ZZP-er bent (je hoeft dan geen BTW te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
 • € 1.750.-. (excl. BTW), als je werkgever of een instantie de opleiding betaalt.

Vergoeding scholing

Veelal worden de kosten voor deze opleiding vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al veel deelnemers die de opleiding vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.

 

Advies? Bel 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze Specialisatieopleiding voor jou geschikt is of wil je advies over de samenstelling van je modulepakket, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.

Maar mocht je zelf al gewoon weten dat je je wil specialiseren en welk pakket je wil kiezen, dan kan je je uiteraard ook zonder adviesgesprek inschrijven.

Je kunt je vanaf december 2017 voor de Specialisatieopleiding tot Trainer inschrijven. Dan zijn ook de precieze data van alle modules bekend.

Deze Specialisatieopleiding tot Trainer kan je alleen volgen als je bij ons eerst de Opleiding tot Professioneel Trainer hebt gevolgd.