Opleiding Trainingsacteren 2019

Klein

 

Volledige Opleiding Trainingsacteur

 

Deze bestaat uit:

 

  1. 3 Basisopleidingsdagen 
  2. 2 dagen Verdiepingsmodule met keuzevakken
  3. 1 Eindexamendag

Lees ervaringen over De Academie voor Innovatief Trainen's Beroepsopleiding Trainingsacteren op Springest...

Klein

Beroepsopleiding Professioneel Trainingsacteur

Beroepsopleiding Trainingsacteur

Trainingsacteren is een vak. De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Professionele acteurs kunnen ingezet worden bij assessments, bij kickoff bijeenkomsten, bij rollenspelen, bij simulaties en bij communicatie- en gedragstrainingen.

De beroepsopleiding tot professioneel trainingsacteur duurt 2 maanden en bestaat uit een basistraining van 3 dagen, één Verdiepingsmodule (1 x 2 dagen) en een examen. Hierna ontvangen de deelnemers een erkend diploma trainingsacteur, waarmee zij bij trainingsbureaus aan de slag kunnen. Ook is het mogelijk om de 3 Basisdagen te gebruiken als Korte Basisopleiding tot Trainingsacteur. Je krijgt dan echter nog geen erkend diploma. Een erkend diploma krijg je nadat je ook de Verdiepingsmodule van 2 dagen gedaan hebt en het examen (totaal 36 lesuren).


A. 2 Basisopleidingsdagen

De opleiding begint met 2 dagen basistraining. In deze basistraining maken we kennis met elkaar en gaan we kijken wat het vak van trainingsacteur inhoudt. Welke competenties heb ik nodig? Hoe leer ik als trainingsacteur afstemmen en acteren bij assessments?

In deze basistraining leren we welke competenties er voor een trainingsacteur nodig zijn en hoe trainingssessies opgebouwd zijn. We leren opbouwen, afstemmen, inleven, monitoren en feedback geven als trainingsacteur en samenwerken met een trainer. We oefenen met cases uit de praktijk, spelen rollen en leren omgaan met agressie, angst, onzekerheid e.d. Hoe kan ik als trainingsacteur mijn cliënten leren om te gaan met moeilijke, agressieve klanten, a-relaxte situaties, spanning, stress en emoties?

We oefenen met het voeren van moeilijke gesprekken en oefenen met feedback. Verder leren we in deze basistraining hoe je je cliënt kan coachen, uitdagen, stimuleren, motiveren en ondersteunen om zijn gewenste doelen te halen.
  

Klein

B. Verdiepingsmodule


In de Verdiepingsmodule ga je 2 dagen intensief aan de slag met:

Spelen met thema’s

We improviseren op en rond een thema, regie, spelcarrousel, spelen in het hier en nu, spelen met creatieve werkvormen.

Improviseren en rollenspelen

Binnen het bedrijfsleven is steeds meer vraag om mensen te leren improviseren en om te gaan met het hier en nu. In deze module leer je hoe je mensen kan begeleiden, wat theatersport inhoudt en hoe je de diverse tools kunt inzetten binnen bedrijfstrainingen.

Afstemmen, schakelen, finetunen

Als trainingsacteur moet je je kunnen afstemmen, nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen. In deze module oefenen we met fine-tunen, inleven, afstemmen en schakelen.

Werken met agressie

Bij veel bedrijven is er steeds meer behoefte om hun personeel te trainen in het omgaan met agressie. In deze module maak je mee hoe zo'n training eruit ziet en gebruiken we een agressiemodel om je te leren wat het juiste gedrag is om agressie te laten de-escaleren en hoe je dit als trainingsacteur gebruikt binnen een agressietraining.

Ontwikkel je eigen stijl

In deze laatste module ontwikkel je je eigen stijl van spelen en acteren en onderzoek je waar precies je specialiteit en talenten als trainingsacteur liggen.C. Eindexamen

Voordat je eindexamen doet, voer je een aantal trainingsgesprekken, waarbij je persoonlijk begeleid wordt door één van de docenten, die je ook feedback geven. Je eindexamen is een gesprek van 30 min.

Na afloop van je eindexamen krijg je je een erkend diploma, waarmee je direct als trainingsacteur professioneel aan de slag kan.

Optie: Grensverleggend Coachen Marrakech

Ook is het mogelijk om de module Grensverleggend Coachen in Marrakech te volgen. Deze module is absoluut niet verplicht en ook niet noodzakelijk voor het eindexamen.
Meer info over deze module kan je vinden door op deze link te klikken en vervolgens door te scrollen naar Grensverleggend Coachen in Marrakech.

 

Data

  1. Start: do 14, vr 15 en za 16 februari 2019
  2. Verdiepingsmodule: wo 24 en do 25 april 2019
  3. Eindexamen: vr 24 mei 2019
Optionele module: Grensverleggend Trainen/Coachen


 

Algemene info

De volledige opleiding is 36 uur (incl. eindexamendag). Bij 36 lesuren krijg je een door SPOTCER erkend diploma waarmee je professioneel aan de slag kunt.

Mocht je al trainingsacteur zijn, dan is het ook mogelijk om uitsluitend verdiepingsmodules te volgen. Het eindexamen met erkend diploma kan uitsluitend gedaan worden, als je 36 lesuren van de Opleiding tot Trainingsacteur van de Academie voor Innovatief Trainen gevolgd hebt.

SPOTCER

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsorganisatie SPOTCER. Deze organisatie controleert opleidingen en certificeert o.a. trainingsacteurs, maar helpt ook startende trainingsacteurs bij het zoeken van passende klanten. Daarnaast is onze opleiding ook erkend door de CRKBO. Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers. Een examenpoging mag 1 keer worden herkanst.

Hoe zet ik mijzelf in de markt?

De Academie organiseert in samenwerking met beroepsorganisatie SPOTCER voor iedereen die een erkend diploma heeft een gratis dag "hoe zet ik mijzelf als trainingsacteur in de markt". Op deze dag krijg je allerlei handige tips hoe je als ZZP-er voor jezelf kan beginnen of hoe je samen een groepspraktijk op kan zetten, hoe je aan klanten kan komen, etc. Daarnaast verzorgt SPOTCER is samenwerking met de Academie ook intervisiedagen voor startende trainingsacteurs. Ook deze "coaching on the job" is de eerste maanden na je eindexamen gratis.

Locatie en overnachten

De opleiding wordt gegeven in onze InspiratieKamers te Arnhem. Je kunt thuis overnachten, maar het is ook mogelijk in Arnhem. Er is een mogelijkheid van Basis-overnachten van "bed op slaapzaal" op de trainingslocatie. Voor wie wat meer luxe wil, kan ook Hotel Karel boeken. Dit is bij de InspiratieKamers om de hoek. 

Klein

Je betaalt voor deze opleiding:
  • € 3.900 als je de opleiding zelf betaalt of ZZP'er bent
  • € 4.250 als je werkgever of een instantie de opleiding voor je betaalt. 

Als je alleen de Basisopleiding volgt, betaal je:

  • € 1.500 als je deze zelf betaalt of ZZP'er bent
  • € 1.750 als je werkgever of een instantie de opleiding voor je betaalt.

Verdiepingsmodules

Het is eventueel ook mogelijk om Verdiepingsmodules (2 dagen) los te boeken. Deze losse module kosten € 1.500.- per 2 dagen. Mocht je al een diploma van de Academie voor Innovatief Trainen hebben, dan krijg je hierop 50 procent korting. Wil je nadat je 36 lesuren van deze opleiding hebt gevolgd ook examen doen, dan kost dit € 1.500.- Ook hierop krijg je een korting van 50 procent als je al een diploma van de Academie hebt. 

 

Vergoeding Scholing
Veelal worden de kosten voor deze opleiding Professioneel Trainingsacteur vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al heel veel deelnemers die de opleiding Professioneel Trainingsacteur vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.

Klein

Adviesgesprek? 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. 

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Klein

Om je aan te melden voor deze opleiding klik je op Aanmelden opleiding Professioneel Trainingsacteur en vul je het formulier in. Hierna krijg je automatisch een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je een bevestiging met alle opleidingsinfo (locatie adres, tijden, etc.) en de factuur. 

Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meldt u zich aan voor deze opleiding.