Opleiding Trainingsacteren

Nieuwe opleiding start op 1 maart

Wegens verbouwing is de opleiding verplaatst. Start is op do 1 maart

 

 

Opleiding trainingsacteren

Op do 1 maart start weer de opleiding Trainingsacteren. Trainingsacteren is een vak. De laatste jaren neemt de vraag naar trainingsacteurs steeds meer toe. Professionele acteurs kunnen ingezet worden bij assessments, bij kickoff bijeenkomsten, bij rollenspelen, bij simulaties en bij communicatie- en gedragstrainingen.

De beroepsopleiding tot professioneel trainingsacteur duurt 2 maanden en bestaat uit een basistraining van 2 dagen, 6 modules, en een proeve van bekwaamheid (examen). Hierna ontvangen de deelnemers het certificaat trainingsacteur, dat hoog gewaardeerd wordt en waarmee zij bij trainingsbureaus aan de slag kunnen.

Data

  • Basistraining op do 1 en vr 2 maart
  • 6 Modules: op do 8, do 15, za 17, do 22 en do 29 maart en do 5 april 
  • Examenoefendagen: do 19 en vr 20 april
  • Eindexamens: za 21 april

 

Basistraining

De opleiding begint met 2 dagen basistraining (do 1 en vr 2 maart, beide dagen van 10:00 - 17:00 uur in Arnhem). In deze basistraining maken we kennis met elkaar en gaan we kijken wat het vak van trainingsacteur inhoudt. Welke competenties heb ik nodig? Hoe leer ik als trainingsacteur afstemmen en acteren bij assessments?

In deze basistraining leren we welke competenties er voor een trainingsacteur nodig zijn en hoe trainingssessies opgebouwd zijn. We leren opbouwen, afstemmen, inleven, monitoren en feedback geven als trainingsacteur en samenwerken met een trainer.

We oefenen met cases uit de praktijk, spelen rollen en leren omgaan met agressie, angst, onzekerheid e.d. Hoe kan ik als trainingsacteur mijn cliënten leren om te gaan met moeilijke, agressieve klanten, a-relaxte situaties, spanning, stress en emoties? We oefenen met het voeren van moeilijke gesprekken en oefenen met feedback.

Verder leren we in deze basistraining hoe je je cliënt kan coachen, uitdagen, stimuleren, motiveren en ondersteunen om zijn gewenste doelen te halen.
De Modules Trainingsacteren

Module 1: Spelen met thema’s

 (do 8 maart; 10.00-17.00 uur)

We improviseren op en rond een thema, regie, spelcarrousel, spelen in het hier en nu, spelen met creatieve werkvormen.

Module 2: Improviseren en rollen spelen

(do 15 maart; 10.00-17.00 uur)

Binnen het bedrijfsleven is steeds meer vraag om mensen te leren improviseren en om te gaan met het hier en nu. In deze module leer je hoe je mensen kan begeleiden, wat theatersport inhoudt en hoe je de diverse tools kunt inzetten binnen bedrijfstrainingen.

Module 3: praktisch werken met het Enneagram + Enneagramdiner 

(za 17 maart; 10.00-17.00 uur + diner)

Het Enneagram is een eeuwenoud diagnostisch instrument. Men kan het Enneagram gebruiken om het zelfinzicht te vergroten. Het systeem is met name in deze tijd doeltreffend voor het in kaart brengen van de menselijke verhoudingen, vooral in werksituaties. De afgelopen jaren hebben dan ook duizenden leidinggevenden over de hele wereld het Enneagram herontdekt als een zeer waardevol management instrument.
Het Enneagram is zeer praktisch hanteerbaar bij het nemen van beslissingen, het vormen en managen van teams, het voeren van evaluatiegesprekken, het coachen van mensen, het begrijpen en het oplossen van problemen en misverstanden op de werkvloer. Kennis hebben van het Enneagram is zeer waardevol als je werkzaam bent als coach of trainingsacteur.

Module 4: Afstemmen, schakelen, fine tunen

(do 22 maart; 10.00-17.00 uur)

Als trainingsacteur moet je je kunnen afstemmen, nauwkeurig aan kunnen voelen wat er nodig is om het juiste effect, het juiste resultaat te kunnen behalen. In deze module oefenen we met fine-tunen, inleven, afstemmen en schakelen.

Module 5: Werken met Agressie

(do 29 maart; 10.00-17.00 uur)

Bij veel bedrijven is er steeds meer behoefte om hun personeel te trainen in het omgaan met agressie. In deze module maak je mee hoe zo'n training eruit ziet en gebruiken we een agressiemodel om je te leren wat het juiste gedrag is om agressie te laten de-escaleren en hoe je dit als trainingsacteur gebruikt binnen een agressietraining.

Module 6: Ontwikkel je eigen Stijl 

(do 5 april; 10.00-17.00 uur)

In deze laatste module ontwikkel je je eigen stijl van spelen en acteren en onderzoek je waar precies je specialiteit en talenten als trainingsacteur liggen.

 

Examenoefendagen

(do 19 en vr 20 april; 10.00-17.00 uur)

Op donderdag 19 en vrijdag 20 april zijn  er in Arnhem oefendagen waarin je uitgebreid oefent voor je eindexamen dat op zaterdag 21 april plaatsvindt.

Examen

(za 21 april; 10.00-17.00 uur)

Op zaterdag 21 april leg je een proeve van bekwaamheid af. Aan het eind van de dag is de uitreiking van de certificaten.

 

Algemene info

Het lesmateriaal is gratis en wordt op de eerste les van de opleiding verstrekt. De studiebelasting is ong. 60 uur. Dat is incl. alle opleidingsdagen en enkele opdrachten. Het instroomniveau van deze opleiding is MBO/HBO. Een examenpoging mag 1 keer worden herkanst. Dit wordt in overleg met de deelnemer gepland en afgesproken.

Locatie

Alle lessen van deze beroepsopleiding tot trainingsacteur wordt gegeven in de InspiratieKamers te Arnhem.

 

Je betaalt voor deze opleiding Trainingsacteren:

  • € 2.900.-. als je de opleiding zelf betaalt of ZZP-er bent (je hoeft dan geen BTW te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
  • € 3.250.-. (excl. BTW), als je werkgever of een instantie de opleiding betaalt. 

Vergoeding scholing

Veelal worden de kosten voor deze opleiding vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al veel deelnemers die de opleiding vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.

Adviesgesprek? 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. 

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Om je aan te melden voor deze opleiding klik je op Aanmelden Beroepsopleiding Trainingsacteren en vul je het formulier in. Hierna krijg je automatisch een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je je opleidingscontract, locatie adres en de factuur.  

Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meldt u zich aan voor deze opleiding. U schrijft zich definitief in op het moment dat u het opleidingscontract dat wij u toesturen, ondertekend aan ons terugmailt.