Online Trainer-Coach Opleiding

Klein

Deze opleiding is vol!

 

Opleiding Trainer/Coach (online)

Klein

Deze zeer intensieve online opleiding is uitermate geschikt voor mensen die echt in korte tijd professioneel opgeleid willen worden. De opleiding is intensief, omdat je binnen twee maanden opgeleid wordt tot trainer en coach en je daarna meteen aan de slag kunt. Het is ook mogelijk om tijdens de intensieve periode van de opleiding persoonlijk begeleid te worden door een persoonlijke coach.

Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan je persoonlijke competentieprofiel, aan je visie, aan je missie en aan jouw opleidingsdoelen. Verder gaan we aan de slag met jouw coach- en trainersvaardigheden: hoe zet je mensen in beweging, hoe maak je een training interactief, hoe bouw je een sessie op, hoe ga je om met weerstand tijdens veranderingsprocessen en welke nieuwe interactieve werkvormen kun je daarbij gebruiken? Hoe ontwikkel je een eigen stijl van trainen/coachen en wat is innovatief trainen/coachen?

Met behulp van een actieve, levende hersentest ontdek je waar je hersendominantie ligt en wat dit zegt over je kwaliteit als trainer of coach. Je krijgt in deze opleiding zicht op hoe je je eigen kwaliteiten maximaal kan benutten. Tijdens deze intensieve opleiding maak je kennis met diverse trainers- en coachings technieken en methodes en is er ruim gelegenheid om jouw eigen voorkeur voor trainen en/of coachen vorm te geven.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 5 sessies van 3 uur. Je kunt na het volgen van de sessies examen doen door 2 live dagen te volgen waarin je Professioneel Trainer en Professioneel Coach examen doet. We zijn op dit moment druk bezig om deze online opleiding gecertificeerd te krijgen. We verwachten dat dit eind september gebeurd is. Daarna kun je je diploma laten erkennen door de beroepsvereniging SPOTCER en kun je daarmee direct in de praktijk aan de slag. De opleiding bestaat uit 5 modules die je online leren om zowel live als online te trainen en te coachen. Daarnaast leer je hoe je snel, handig en slim online kunt werken.

De opleiding bestaat uit 5 modules met de volgende onderwerpen:  

  • Module 1: Kleurprofilering (27 mei)
  • Module 2: Nieuwe Denken - Patroondoorbrekend Denken (10 juni)
  • Module 3: Professioneel Coachen (17 juni)
  • Module 4: Systemisch Trainen (24 juni)
  • Module 5: Live Trainen en Online Trainen (Groepsdynamica) (8 juli)

Optioneel: Examens (Live 2 dagen, data nog nader in te plannen, locatie Arnhem)

Module 1: Kleurprofilering (donderdag 27 mei)
Als trainer en als coach is het van groot belang, dat je weet wat jouw hersendominatie is. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel je vorm, je persoonlijkheid, welke talenten je in huis hebt en welke tekortkomingen je hebt. Dit is belangrijk om te weten, zodat je je goed kunt profileren als coach of als trainer. Door je als coach en trainer te profileren trek je de juiste doelgroep aan. De eerste module gaat dus over: Wie ben jij en voor wie ben jij? We gaan door middel van kleurprofilering uitzoeken hoe het bij jou werkt en wat je daarvan kan inzetten als trainer of als coach.

Module 2: Nieuwe Denken - Patroondoorbrekend Denken (donderdag 10 juni)
In deze module gaan we "out-of-the-box-denken" en leren we een aantal breed toepasbare OutBox-tools. De nadruk ligt op tools die het normale denken en de gebruikelijke denkpatronen doorbreken en je in verschillende gedachte-experimenten dwingen om nieuwe wegen in het denken te bewandelen. Ook leren we hoe met Doorbraakdenken een nieuw, maar ook daadwerkelijk haalbaar idee kan worden bedacht en uitgewerkt. Je leert in deze module ook hoe je online een sessie kunt begeleiden.

Module 3: Professioneel Coachen (donderdag 17 juni)
In de module Professioneel Coachen ga je aan de slag met coachvormen en modellen. Je leert hoe een coachmodel werkt en hoe je dit toe kunt passen. Je gaat online coachen om te onderzoeken hoe je doelgericht kan coachen, hoe je naar een doel toewerkt met een coachee, welke mogelijkheden je kan onderzoeken en hoe je een coachee concrete stappen kan laten maken.

Module 4: Systemisch Trainen (donderdag 24 juni)
In deze module leer je wat Systemisch Werken is, hoe je het werken met opstellingen in kan zetten en hoe het werken met opstellingen online werkt. Je leert wanneer je welke opstelling gebruikt en wat de rollen zijn van de begeleider en van de representanten. Welke opstellingen je kan inzetten hangt af van het vraagstuk en kan bijvoorbeeld zijn: lijnopstelling, flitsopstelling, cirkelopstelling, familieopstelling, abstracte opstelling of tijdlijn opstelling.

Module 5: Live Trainen en Online Trainen (donderdag 8 juli)
Het maakt nogal verschil of je een online training geeft of een live training. In deze module zoomen we in op de verschillen en leer je over groepsdynamica. Hoe ga je om met de energie in de groep en wat kun je doen om dynamiek in een online of live training te stoppen. Je leert welke technieken en tools je kunt gebruiken en welke verschillen er zijn met live trainen. Je krijgt les over groepsdynamica en opbouw van een sessie.

Optioneel: Examens (data nog in te plannen)
In 2 dagen intensieve training ga je zelf een workshop ontwikkelen en coachexamen doen. Je gaat in de praktijk brengen wat je in de opleiding hebt geleerd. Je kan dit samen met een medecursist doen en bepaalt zelf voor wie de training of workshop is. Je bepaalt het doel van de training, maakt een opzet voor de workshop, een tijdsplanning, bedenkt de werkvormen die je wilt gebruiken en geeft de training online. Je wordt hierin persoonlijk begeleid door een van onze trainers.

Kosten Online Opleiding Professioneel Trainer/Coach  

  • € 750 als je de opleiding zelf betaalt of ZZP'er bent (je hoeft dan geen btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
  • € 950 (excl. btw) als je werkgever of een instantie de opleiding voor je betaalt

Vergoeding Scholing

Veelal worden de kosten voor deze opleiding vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al heel veel deelnemers die de opleiding vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.

 

Klein

Advies? 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. 

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Klein

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze dag klik je op Aanmelden Online Opleiding Trainer/Coach en vul je het formulier in. Hierna krijg je automatisch een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je een bevestiging met alle info (locatie adres, tijden, etc.) en de factuur. 

Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meldt u zich aan voor deze opleiding.