Online Nieuwe Denken

Klein

Deze opleiding is vol!


Online opleiding het Nieuwe Denken

Klein

We staan allemaal aan het begin van een nieuw tijdperk. De Coronacrisis daagt ons allemaal uit om anders naar de wereld te kijken en deze opnieuw vorm te geven. Waar vroeger creativiteit en innovatief denken een luxe was, is het nu een noodzaak geworden. We moeten allemaal opnieuw beginnen met op een andere manier te leren denken. Oftewel, we moeten beginnen met het Nieuwe Denken.

De online opleiding in het Nieuwe Denken leert je in korte tijd een aantal essentiële technieken om uit oude denkpatronen te komen en patroon doorbrekend en out of the box te gaan denken. Want, of we het willen of niet, we zijn allemaal geneigd om steeds op dezelfde manier over hetzelfde probleem na te denken en komen zo dus ook steeds weer op dezelfde oplossing. Dit noemen we Cirkel Denken. Op deze manier blijven we steken in vaste gedachtepatronen en komen we niet verder. Creatief Denken en Patroondoorbrekend Denken kan ons helpen om hieruit te komen.

Hiervoor maken wij onder andere gebruik van de TotalBrainBox-methode. Het unieke van deze methode is, dat deze voor iedereen toegankelijk is en op elke situatie kan worden toegepast. Met de TotalBrainBox-methode kun je zowel creatief OutBox (“out of the box”) als creatief InBox leren denken. Het is daarom zowel geschikt voor associatieve, vrije denkers als voor mensen die logisch denken.
 

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 3 sessies van 3 uur. We zijn op dit moment druk bezig om deze online opleiding gecertificeerd te krijgen. We verwachten dat dit eind september gebeurd is. Je kunt na de opleiding direct in de praktijk aan de slag. De opleiding bestaat uit 3 modules die je online leren om zowel live als online Nieuwe Denk trainingen te faciliteren.

De opleiding bestaat uit 3 modules met de volgende onderwerpen:

  • Module 1: Kleurprofilering
  • Module 2: Nieuwe Denken (Patroondoorbrekend Denken)
  • Module 3: Wanneer gebruik je welke tool?

de Modules

Module 1: Kleurprofilering (donderdag 27 mei)
In het Nieuwe Denken is het van groot belang, dat je weet wat jouw hersendominatie is. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel je vorm, je persoonlijkheid, welke talenten je in huis hebt en welke tekortkomingen je hebt. Dit is belangrijk om te weten, zodat je je realiseert hoe jij denkt, wat je voorkeur is en welke manieren van denken er nog meer zijn. De eerste module gaat dus over: Wie ben jij en voor wie ben jij? We gaan door middel van kleurprofilering uitzoeken hoe het bij jou werkt en wat je daarvan kan inzetten in je eigen werk, trainingen en Nieuwe Denk sessies.

Module 2: Nieuwe Denken - Patroondoorbrekend Denken (donderdag 10 juni)
In deze module gaan we "out-of-the-box-denken" en leren we een aantal breed toepasbare OutBox-tools. De nadruk ligt op tools die het normale denken en de gebruikelijke denkpatronen doorbreken en je in verschillende gedachte-experimenten dwingen om nieuwe wegen in het denken te bewandelen. Ook leren we hoe met Doorbraakdenken een nieuw, maar ook daadwerkelijk haalbaar idee kan worden bedacht en uitgewerkt. Je leert in deze module ook hoe je online een sessie kunt begeleiden.

Module 3: Wanneer gebruik je welke tool? (vrijdag 18 juni)
Het belangrijkste als je Nieuwe Denk sessies faciliteert is dat je weet wanneer je welke tool inzet. Zo zijn er specifieke innovatie tools, verbeter tools, vernieuwing tools maar ook tools die je kan inzetten op hoe- en waarom vragen. In deze sessie gaan we aan de hand van praktijk voorbeelden uitzoeken wanneer welke tool het beste is. Je gaat ook zelf een kleine sessie online faciliteren.

 

Kosten Online Opleiding Nieuwe Denken

  • € 450 als je de opleiding zelf betaalt of ZZP'er bent (je hoeft dan geen btw te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
  • € 600 (excl. btw) als je werkgever of een instantie de opleiding voor je betaalt

Vergoeding Scholing

Veelal worden de kosten voor deze opleiding vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al heel veel deelnemers die de opleiding vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.

 

Klein

Advies? 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. 

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Klein

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze dag klik je op Aanmelden Online Opleiding Nieuwe Denken en vul je het formulier in. Hierna krijg je automatisch een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je een bevestiging met alle info (locatie adres, tijden, etc.) en de factuur. 

Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meldt u zich aan voor deze opleiding.