Masterclass Creatief Denken Barcelona

Klein

De Masterclass Creatief Denken van dinsdag 21 jan - vrijdag 24 januari 2020 in Barcelona zit op dit moment vol. Nieuwe data volgen.

Klein

Klein

Klein

Klein

Masterclass Creatief Denken Barcelona

Klein

Inspiration Company is marktleider op het gebied van Creatief en Innovatief Denken in Nederland. De Academie voor Innovatief Trainen werkt nauw samen met Inspiration Company. Trainers van dit trainingsbureau geven elk jaar een paar keer een Masterclass Creatief Denken op verschillende plaatsen (Dubai, Marrakech, Barcelona). Deze Masterclass is geschikt voor iedereen die zich in zeer korte tijd op topniveau wil specialiseren in creatief en innovatief denken. Deze Masterclass is de beste op dit gebied in Europa.

Je krijgt 7 dagdelen intensief les om brainstorms te begeleiden op topniveau. Daarna doe je examen en krijg je een erkend diploma (PTA-punten). Voordat de training in Barcelona start, is er nog een intensieve basistrainingsdag in Arnhem waar de basisvaardigheden van Creatief Denken geleerd en/of opgefrist worden. Mocht je al ervaring hebben met het geven van Creatief Denksessies, dan hoef je deze basisdag niet te volgen.

Na het volgen van de Masterclass kun je Creatief Denktrainingen faciliteren op hoog niveau. Verder is bij de opleiding een jaar lang Coaching on the Job inbegrepen.
  

Wat kan je na de Masterclass Creatief Denken?

 • Creatief Denksessies begeleiden op hoog niveau
 • Trainen bij innovatie en veranderingsprocessen waarbij nieuwe wegen, visies of producten ontwikkeld moeten worden. 
 • Creatieve en innovatieve processen begeleiden
 • Trainen met de unieke TotalBrainbox-methode met meer dan 100 tools voor zowel mensen met een linker als met een rechter hersendominantie
 • Opzetten van Innovatieplatforms
 • Begeleiden van productontwikkeling 

Wat komt er in de Masterclass aan bod? 

 • Uitbreiding en verdieping van de technieken
 • Doorbraak denken (de nieuwste creatief denktechnieken)
 • In- en OutBox-denken
 • Patroondoorbrekend denken
 • Exacte toepassing van tools
 • Goepsdynamica
 • Opbouw van creatief denksessies
 • Je rol als trainer
 • Persoonlijke stijlen
 • Interactief vernieuwend trainen 

Voor wie?

 • Voor trainers die zich verder in hun vakgebied willen ontwikkelen
 • Voor mensen die hun kennis en deskundigheid willen vergroten
 • Voor mensen die de Basisopleiding gevolgd hebben en zich verder willen ontwikkelen als trainer creatief denken
 • Voor mensen in dit vakgebied die een opleiding zoeken op het hoogste niveau

 

Vereisten

Voorkennis van het creatieve proces en kennis van de basistechnieken zijn vereist. Alsmede ervaring in het begeleiden van creatieve sessies. Als je dit nog niet hebt, kan je deelnemen aan de basisdag Creatief Denken die in Arnhem wordt gegeven. Als je deze dag gevolgd hebt, kun je direct instromen in de Masterclass.

De Masterclass is een deskundigheidsopleiding die gericht is op professionals die zich willen specialiseren in het toepassen van creatieve technieken. De opleiding is ook geschikt voor mensen die de opleiding Creatief Denken gevolgd hebben en hun kennis verder willen uitbreiden, upgraden en verdiepen. En ook voor trainers die hun vakkennis verder willen uitbreiden.

TotalBrainBox-methode

Tijdens de Masterclass leer je nieuwe creatieve denktechnieken volgens de TotalBrainbox-methode van InBox en OutBox-denken. Deze methode is gecertificeerd door de Universiteit van Twente. De Academie voor Innovatief Trainen verzorgt op dit moment de enige Beroepsopleiding tot professioneel Creatief Denk-trainer in Nederland. Door de samenwerking met Inspiration Company is het bovendien ook mogelijk stage te lopen bij trainingen op de werkvloer voor hen die meer ervaring willen opdoen in de praktijk.

Het unieke van de TotalBrainBox-methode is, dat het voor iedereen toegankelijk is en dat het op elke situatie kan worden toegepast. Met de TotalBrainBox-methode kun je zowel creatief OutBox (“out of the box”) als creatief InBox leren denken. Het is daarom zowel geschikt voor associatieve, vrije denkers als voor mensen die logisch, rationeel denken

OutBox-denken

Het Out of the Box denken is erop gericht om direct buiten de gebaande paden te denken, veel nieuwe ideeën te genereren en door middel van allerlei OutBox-denktechnieken ideeën te bedenken waar je anders niet op zou komen. Dit denken is primair gericht op verruiming (divergentie) en pas in tweede instantie op selectie (convergentie). Het stimuleert de deelnemer om direct zoveel mogelijk ruimte in hun denken te nemen en pas in tweede instantie terug te keren naar de oorspronkelijke vraagstelling. De TotalBrainBox-methode heeft tientallen OutBox-tools om dit denken te stimuleren.

InBox-denken

Het InBox-denken daarentegen gaat uit van het “Closed World” principe en daagt de deelnemer uit om een oplossing van een probleem te bedenken, die eigenlijk al binnen de bestaande probleemsituatie voorhanden is. Bij het InBox-denken blijf je dus juist dicht bij de probleemsituatie zelf en ga je met behulp van verschillende tools (denkrichtingen) na hoe je slimmer en creatiever met de bouwstenen van de probleemsituatie zelf kan omgaan. Waar OutBox-denken vooral “vrij-denken” stimuleert, is InBox-denken meer “begeleid denken”. 


Masterclass

De Masterclass bestaat uit 1 dag in Nederland en 7 dagdelen in Barcelona. In totaal zijn dit 34 lesuren. Dit zijn voldoende uren om je diploma te laten erkennen door Beroepsvereniging SPOTCER.

Verder bieden wij de mogelijkheid om na het behalen van dit diploma een aantal stages bij trainingsbureau Inspiration Company, zodat je ook de mogelijkheid krijgt om het vak in de praktijk te oefenen.
  

Data Masterclass

De Masterclass start op dinsdag 21 januari 2020 om 17:00 uur. Je kunt vanaf 16:00 uur inchecken in de Summerschool. Op vrijdag 24 januari sluiten we de Masterclass af en kan je vanaf 17:00 uur weer terugvliegen. Ter voorbereiding op de Mastercalss is er een Basistrainingsdag in Arnhem. 

Andere algemene Info

Tijdens de Masterclass wordt intensief les gegeven, maar elke middag heb je ook een aantal uren vrij om je te laten inspireren door Barcelona. Wij organiseren zelf ook excursies naar o.a. Parc Guell, het Picasso-museum, de Sagrada Familia e.d. We organiseren een catamarantocht op zee en fietsen door Barcelona, maar je kunt ook 's nachts genieten van het bruisende uitgaansleven van Barcelona, de vele hippe, trendy clubs. Of je laten inspireren door de schitterende winkels of lekker een aantal uren aan het strand gaan liggen. De trainingslocatie is op loopafstand van de haven en het strand. Maaltijden gebruiken we gezamenlijk op de trainingslocatie. 


Locatie en Verblijf

De Masterclass wordt gegeven in een groot oud gebouw vlak bij de Ramblas, midden in het centrum van Barcelona en vlak bij alle bezienswaardigheden en winkelgebieden van de stad. Het gebouw ligt dus midden in het hart van de stad en als je de deur uitloopt, sta je meteen midden in het bruisende centrum van Barcelona. 

Ook worden hier heerlijke maaltijden geserveerd. Je slaapt op een 2-pers. kamer in hetzelfde gebouw of in een naburig appartement of hotel.

 

Klein

Je betaalt voor de Masterclass Creatief Denken (7 dagdelen):

 • € 3.950.-. als je de opleiding zelf betaalt of ZZP-er bent. Dit is incl. alle lessen, basistrainingsdag in januari 2020, 1 jaar lang coaching on the job, syllabus, excursies, logies op een 2 pers. kamer en alle maaltijden, maar excl. vliegreis. Als je de opleiding zelf betaalt hoef je geen BTW te betalen.
  Als je zelf voor je verblijf in een hotel in de buurt zorgt, krijg je op deze prijs een korting van € 750.
 • € 4.350.-. als je werkgever of een instantie de opleiding betaalt. Dit is incl. alle lessen, basistrainingsdag in maart, 1 jaar lang coaching on the job, syllabus, excursies, logies op een 2 pers. kamer en alle maaltijden, maar excl. vliegreis en excl. BTW.
  Als je zelf voor je verblijf in een hotel in de buurt zorgt, krijg je op deze prijs een korting van € 750.

Als je bij ons al een andere beroepsopleiding hebt gedaan of momenteel doet, krijg je voor de Masterclass Creatief Denken bovendien een korting van € 500.-. 

Klein

Adviesgesprek? 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. 

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Klein

Om je aan te melden voor de Masterclass Creatief Denken klik je op aanmelden Masterclass Creatief Denken Barcelona en vul je het formulier in. Hierna krijg je automatisch een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je je opleidingscontract, locatie adres en de factuur.  

Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meldt u zich aan voor deze opleiding. U schrijft zich definitief in op het moment dat u het opleidingscontract dat wij u toesturen, ondertekend aan ons terugmailt.