Life Training

Als het roer om moet 

Als het roer om moet
En er een nieuw hoofdstuk in je leven moet beginnen
Kun je dat zien als een groot probleem
Of als een enorme kans
Een kans om met nieuwe ogen naar je leven te kijken
Een kans om een nieuw vak te leren
waarmee je professioneel aan de slag kunt.

Als je het gevoel hebt dat je met mensen wilt gaan werken
Met mensen in veranderingsprocessen
Individuele mensen of groepen mensen
Maar je weet niet of je trainer wilt worden of coach
Je weet niet of leidinggevende wilt worden of blijven
Innovatie Trainer of Transformatie Trainer
Je weet niet of je Therapeut wilt worden of Coach of Inspirator
Het enige wat je weet is dat het je missie is om met mensen te werken
En je voelt of denkt of weet dat dit de tijd is waarin je je kans moet pakken.

 

Life Training

De kans om je te ontwikkelen op intellectueel, mentaal, creatief, emotioneel, sociaal en spiritueel gebied.

De Life Training is een grootse kans om echt een omslag in je leven te maken. Bij deze training krijg je een privé-coach die je bij dit proces begeleidt. De Life Training is zeer intensief, duurt 9 maanden van september tot april en is speciaal ontwikkeld voor hoogopgeleiden die overtallig zijn en even tijd willen nemen om zich te bezinnen op welke stappen ze in hun leven willen gaan zetten en in welke richting ze zichzelf verder willen ontwikkelen.

Life training is

 • een kans om wat van de wereld te zien
 • Een kans om nieuwe mensen te ontmoeten
 • Een kans om werkelijk schoon schip te maken met dingen in je leven die je niet langer bevallen
 • Een kans om je werkelijk te ontwikkelen op diverse gebieden: intellectueel, mentaal, emotioneel, sociaal, spiritueel en creatief
 • Een kans om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen op hoog niveau
 • Een kans om een vak te leren waarmee je professioneel aan de slag kan
 • Een kans om je grenzen te verleggen,
 • je bewustzijn te verhogen
 • Een kans om te onderzoeken wat je werkelijk wilt waardoor je een positieve wending kunt maken in je leven
 • Een kans om stappen te zetten in je leven die je tot nu toe nooit durfde te zetten
 • Een kans om iets mee te maken, te doen, te leren, te ervaren
 • Waardoor je leven nooit meer hetzelfde zal zijn.
 • Een kans om de ruimte te nemen om te transformeren en je persoonlijk te ontwikkelen.

 

Resultaat van de Opleiding

 • Je krijgt les in vier verschillende landen, Dubai, India, Marokko en Nederland
 • Je maakt kennis met verschillende culturen
 • Je hebt een nieuwe visie op trainen en coachen ontwikkeld
 • En met de kern van je eigen talent, je eigen missie en je eigen waarde
 • Je reist met een kleine groep
 • Je leert elkaar steeds beter kennen
 • Je krijgt gedurende je opleiding een coach
 • Je krijgt elke dag les
 • Je leert je eigen training/workshop ontwikkelen of je eigen stijl van Coachen
 • Je eindigt met een eindexamen
 • En je krijgt een erkend diploma Coach, Transformatie Trainer, Creatief Denk Trainer, Innovatie Trainer waarmee je professioneel aan de slag kunt
 • Je krijgt een jaar lang coaching on the job
 • Je krijgt een inschrijving bij beroepsorganisatie Spotcer
 • Je krijgt een workshop hoe jij jezelf in de markt kunt zetten
 • Je maakt deel uit van een netwerk van trainers en coaches
   

Voor wie?

Voor iedereen die uit de waan van de dag wil en weer wil voelen waar het leven werkelijk over gaat. Voor wie de oneindige lichtheid en moeiteloosheid wil leren kennen en zich wil transformeren en verbinden.

Waaruit bestaat de Opleiding?

De Life Training bestaat uit de volgende onderdelen:

 • een Transformatiereis naar India en Dubai van 14 dagen (1 febr - 15 febr 2018)
 • de gehele Transformatieopleiding incl. de Transformatiereis naar Marokko (20 - 30 maart 2018)
 • de Masterclass Creatief Denken in Barcelona (6-10 april 2018)
 • een persoonlijke Coach
 • Afstuderen met een persoonlijke Workshop

 

Transformatiereis Dubai en India

(20 - 30 mrt. 2018)

Je reist 14 dagen van de maakbare wereld in Dubai naar de niet maakbare wereld in India. Een reis voor vóórlopers, voor vernieuwers, voor leiders die de uitdaging met zichzelf zelf en het leven aan willen gaan. Voor hen die willen pionieren en zich willen ontwikkelen op het gebied van Nieuw Leiderschap, Transformerend Trainen/coachen.

We beginnen in Dubai, in een prachtig penthouse, maar we verblijven ook in hutjes aan het strand, in kleine Indiase hotels. We maken vanuit Dubai en Sharjah na 3 dagen de oversteek naar Varanasi in Noord India (3 uur vliegen). We gaan een aantal dagen later naar Goa, in het Zuiden. En op 15 februari vliegen we terug naar Amsterdam.

Het is een inspirerende reis waarin je elkaar en jezelf steeds beter leert kennen. Maar je krijgt ook meer zicht op andere culturen, andere gebruiken, andere religies, en andere visies op het leven. Je verruimt je blik, je verruimt je bewustzijn, je verlaat je comfortzone om het avontuur van het leven echt aan te gaan. We werken met opstellingen, visieontwikkeling, waterhealing, mind- en soulfulness, en transformerend trainen.

B. de Transformatie-opleiding

Deze opleiding begint op donderdag 8 maart 2018. Je begint met het volgen van een aantal modules in Nederland. Deze modules zijn de vaktechnische bouwstenen van de opleiding. Halverwege de opleiding maak je de transformatiereis naar Marokko van 20 - 30 maart (zie ook hieronder).

Aan het eind van de opleiding maak je alleen of samen met een ander een workshop waarmee je eindexamen doet. Je doet ook examen als transformerend coach, zodat je na de opleiding én individueel én met een groep kunt werken.

Zo behaal je in 2 maanden tijd een erkend diploma van Transformatie Trainer/Coach.

Modules in Nederland 

 • Transformerend Trainen 1 (do 8 maart 2018)

  Op deze dag maak je kennis met je medecursisten en de docenten. En staat de vraag centraal: wie ben jij als trainer/coach? Waar liggen je talenten, waar liggen je tekortkomingen? Verder gaan wij aan de slag met de vraag: wat is transformeren? We werken met kleurprofilering waardoor je zicht krijgt op je persoonlijk hersenprofiel. Je onderzoekt waar je energie zit en je krijgt inzicht in je persoonlijke ontwikkelingspunten en doelstellingen. 
   
 • Transformerend Trainen 2 (vr 9 maart 2018)

  Oude gedragspatronen doorbreken om denken, voelen en handelen op één lijn te brengen, zijn de eerste stappen in een transformatieproces. Zowel individuen als organisaties merken in de loop der jaren dat ze herhaaldelijk tegen dezelfde problemen aanlopen. Een individu of zelfs een hele organisatie kan zonder het te beseffen verstrikt raken in de patronen van het organisatiesysteem.
  In deze bouwsteen onderzoeken we wat jouw persoonlijke programma inhoudt, wat jouw egocode is. We werken met opstellingen om bepaalde patronen helder te krijgen en te transformeren. Je leert hoe je als trainer opstellingen kan gebruiken bij het oplossen van problemen binnen organisaties (organisate-opstellingen), maar ook hoe je systemisch werk kunt inzetten om persoonlijke blokkades helder te krijgen en te transformeren.
   
 • Trainen en coachen met creatieve middelen (za 10 maart 2018)

  Hier leer je hoe je als coach of trainer interactieve, creatieve middelen kunt integreren binnen trainingen en coachgesprekken. Er wordt gewerkt met verschillende creatieve werkvormen zoals bijv. beelddenken, kunst, kleuren, schilderen, tekenen, muziek, film, fotografie, theater, koken etc. die een trainings- of coachingssessie kunnen verrijken.
   
 • Intuïtieve Ontwikkeling en Intuïtief Coachen (do 15 maart 2018)

  Intuïtief trainen en coachen is een vorm van begeleiding waarbij het intuïtieve, spirituele vermogen van de mens de ruimte krijgt om samen te werken met het praktische en verstandelijke. Iedereen heeft in principe heldere vermogen. En dit is de tijd dat we deze vermogens meer en meer mogen gaan ontwikkelen. Maar eerst zullen we moeten onderzoeken waar jouw persoonlijke helderheid zit. Ben je heldervoelend, helderwetend, helderhorend, helderhandelend, helder sprekend, helder ruikend of helderziend? Via welke ingang werkt jouw intuitie het best? We gaan dit stap voor stap persoonlijk onderzoeken met behulp van diverse werkvormen.  
 • Werken met het Enneagram + Enneagramdiner (za 17 maart 2018)

  Het Enneagram is een eeuwenoud diagnostisch instrument. Men kan het Enneagram gebruiken om het zelfinzicht te vergroten en transformatieprocessen te versnellen. Op deze dag ga je onder begeleiding op zoek naar je eigen Enneagramtype en krijg je informatie over de spirituele, emotionele, rationele en mentale ontwikkeling, die je vanuit je Enneagramtype in kunt zetten. Je krijgt zicht op de onderliggende motieven van de diverse Enneagramtypes. Deze Enneagram module gaat over in een groot Enneagramdiner met Enneagramtheater, waarbij het hele gegeven ook op een lichte manier vorm gegeven wordt. Na het volgen van deze intensieve Enneagrammodule heb je een basiskennis van het Enneagram en ken je je eigen type. In de loop van de opleiding zal het werken met het Enneagram steeds meer worden uitgediept.

 •  CreatieRegie (vr 16 maart 2018)

  Is het leven maakbaar? Of niet? Kunnen we de toekomst voorspellen? Of overkomt de toekomst ons? Veel grote bedrijven moeten zich richten op de toekomst. Welke nieuwe trends komen er aan, hoe bereiden we ons daar op voor, en wat willen wij zelf als bedrijf, als organisatie, maar ook als persoon uit onze toekomst halen? In hoeverre is het mogelijk om invloed uit te oefenen op onze eigen toekomst? Wat hebben we wel, en wat hebben we niet in de hand? Hoe kunnen we wensen werkelijkheid laten worden? Dromen waarmaken? Vernieuwende ideeën werkelijkheid laten worden, wat is hier voor nodig?

  In deze training leer je oefeningen om deelnemers bezig te laten zijn met hun eigen toekomst of de toekomst van het bedrijf. We werken met scenario-interviews en we behandelen de FutureFocusField-methode. Verder krijgen de deelnemers diverse creatietechnieken aangereikt.

 • Coachen met acteurs, ontwikkel je eigen stijl (do 5 april 2018)

  Op deze dag ga je verder met het ontwikkelen van je eigen stijl van trainen en coachen. Je voert coachingsgesprekken, gaat oefenen met lastige gesprekken, probeert verschillende stijlen van coaching uit en onderzoekt welke manier van coaching het beste bij je past. Je krijgt na elk gesprek feedback van de trainingsacteur, die je teruggeeft hoe je overkomt als je coacht, waar je talenten liggen, waar je tekortkomingen liggen en wat de impact is die je als coach of trainer hebt op je omgeving.
 • Verdiepingsdag (wo 18 april 2018)

  Deze dagen staan in het teken van verdieping van Transformerend Trainen. We gaan kijken waar iedereen zit in zijn proces en wat een ieder nog persoonlijk nodig heeft om zijn opleiding te gaan afronden. We gebruiken deze dag tevens om de trainersworkshops te oefenen waarmee je je eindexamen gaat doen.

 

Transformatiereis Marokko

(di 20 - do 30 maart 2018)

Van 20 - 30 maart maken we een transformatiereis naar Marokko. Je vliegt naar Marrakech waar je verblijft in een Riad, midden in de Oude Medina. Het dakterras van het Riad heeft een prachtig uitzicht op het Atlasgebergte. Daar worden meditaties en transformerende trainingssessies gegeven. Je maakt kennis met de stad van Sprookjes van 1001 Nacht. Een stad waar veel wonderen gebeuren en mysterie verborgen ligt. Ook gaan we van daaruit richting het Atlasgebergte en de woestijn om de stilte op te zoeken in een korte persoonlijke retraite. 

In deze reis gaat het met name om je persoonlijke transformatie en zullen we werken met de ziel. We onderzoeken wat je missie is dit leven, hoe je van waarde kunt zijn voor anderen, wat je als talent hebt meegekregen en wat je transformatiepunten zijn. De reis is zeer intensief, je krijgt iedere dag een aantal uren intensief les, je slaapt op verschillende plekken en leert jezelf open te stellen voor hogere inspiratie. We werken aan het ontwikkelen van je eigen intuitieve vermogens. Tijdens deze reis zal de energie die nog ergens in je systeem vastzit, loskomen en weer vrij beschikbaar komen. Dat wil zeggen dat je met veel meer energie, passie, levenslust en bewustzijn terug zult keren. Van hieruit kun je de opleiding weer verder vorm gaan geven. 

De vliegreis naar Marrakech moet je zelf betalen en zelf boeken, maar neem voor je de vlucht boekt nog even contact met ons op, want we vliegen gezamenlijk. Niet inbegrepen in de prijs zijn de kosten voor verblijf en eten van € 75.- per dag.
 


C. Masterclass Creatief Denken in Barcelona

(6 - 10 april 2018)


Inspiration Company
 is marktleider op het gebied van Creatief en Innovatief Denken in Nederland. De Academie voor Innovatief Trainen werkt nauw samen met Inspiration Company. Trainers van dit trainingsbureau geven elk jaar een paar keer een Masterclass Creatief Denken op verschillende plaatsen (Dubai, Marrakech, Barcelona). Zo ook het komend voorjaar van 6 - 10 april a.s. in Barcelona. Deze Masterclass is geschikt voor iedereen die zich in zeer korte tijd op topniveau wil specialiseren in creatief en innovatief denken. Deze Masterclass is de beste op dit gebied in Europa.

Je krijgt 8 dagdelen intensief les om brainstorms te begeleiden op topniveau. Daarna doe je examen en krijg je een erkend diploma (PTA-punten). Voordat de training in Barcelona start, is er nog een intensieve basistrainingsdag in maart in Arnhem waar de basisvaardigheden van Creatief Denken geleerd en/of opgefrist worden. Mocht je al ervaring hebben met het geven van Creatief Denksessies, dan hoef je deze basisdag niet te volgen.      

Na het volgen van de Masterclass kun je Creatief Denktrainingen faciliteren op hoog niveau. Verder is bij de opleiding een jaar lang Coaching on the Job inbegrepen.  

Wat kan je na de Masterclass Creatief Denken?

 1. Creatief Denkesessies begeleiden op hoog niveau
 2. Trainen bij innovatie en veranderingsprocessen waarbij nieuwe wegen, visies of producten ontwikkeld moeten worden. 
 3. Creatieve en innovatieve processen begeleiden
 4. Trainen met de unieke TotalBrainbox-methode met meer dan 100 tools voor zowel mensen met een linker als met een rechter hersendominantie
 5. Opzetten van Innovatieplatforms
 6. Begeleiden van productontwikkeling

Locatie, lessen en data

De Masterclass wordt gegeven in een groot oud gebouw vlak bij de Ramblas, midden in het centrum van Barcelona en vlak bij alle bezienswaardigheden en winkelgebieden van de stad.

Tijdens de Masterclass wordt intensief les gegeven, maar elke middag heb je ook een aantal uren vrij om je te laten inspireren door Barcelona. Wij organiseren zelf ook excursies naar o.a. Parc Guell, het Picasso-museum, de Sagrada Familia e.d. We organiseren een catamarantocht op zee en fietsen door Barcelona, maar je kunt ook 's nachts genieten van het bruisende uitgaansleven van Barcelona, de vele hippe, trendy clubs. Of je laten inspireren door de schitterende winkels of lekker een aantal uren aan het strand gaan liggen.

De Masterclass start op vrijdag 6 april 's avonds om 19:00 uur. Je kunt vanaf 17:30 uur inchecken in de Summerschool. Op dinsdagmiddag 10 april sluiten we de Masterclass af en kan je vanaf 17:00 uur weer terugvliegen. 
Ter voorbereiding op de Masterclass is er een Basistrainingsdag in maart in Arnhem. De precieze datum zal binnenkort op deze site verschijnen. En de Masterclass wordt afgesloten met een Intervisiedag in Arnhem in de komende zomer.


D. Persoonlijke Coach

Tijdens de hele opleiding krijg je privé een coach die jou persoonlijk gedurende de ruim 3 opleidingsmaanden begeleidt. Je kunt al naar gelang behoefte een afspraak maken met je coach om zaken die voor jou belangrijk zijn te bespreken. Alle coachsessies zijn bij de prijs inbegrepen.
Verder kan je na het volgen van de training Life Training een jaar lang gebruik maken van Coaching on the Job. Ook dit is bij de prijs inbegrepen.


E. Afstudeerworkshop

Op 20 en 22 april 2018 doe je eindexamen. Op 20 april doe je het eindexamen als Transformatie Coach en op 22 april studeer je af met een transformatieworkshop die je zelf of samen met iemand anders maakt en geeft. Hierbij krijg je van ons een persoonlijke begeleider, die je helpt om de workshop neer te zetten. 
Na afloop van het eindexamen is de diploma-uitreiking en krijg je een erkend certificaat.


Opleidingslocatie in Nederland

De opleidingsdagen in Nederland worden gegeven in onze eigen trainingsruimte de InspiratieKamers in Arnhem.
 

Certificering

Behalve dat wij als Academie gecertificeerd zijn bij de CRKBO zijn wij als Academie ook aangesloten bij de beroepsorganisatie SPOTCER. Deze beroepsorganisatie certificeert niet alleen onze diploma’s, maar biedt ook de gelegenheid aan afgestudeerden om deel uit te maken van een landelijk netwerk waarop je je kan profileren om gevonden te worden door nieuwe klanten.

Je betaalt voor de opleiding Life Training € 12.000. Dit is incl. alle verblijf, eten en drinken in het buitenland, maar exclusief vliegtickets (totaal ong. € 900). 

Adviesgesprek? 06-42898548

Wil je meedoen aan deze opleiding of wil je weten of deze opleiding voor jou geschikt is, dan kan je een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs om een afspraak te maken. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen.

 

Om je aan te melden voor een intake voor deze opleiding klik je op Aanmelden Life Training en vul je het formulier in. Je krijgt dan binnen enkele dagen bericht van ons. 

Intakegesprek

Om aan deze training deel te nemen is een intakegesprek vereist. Je krijgt in eerste instantie een persoonlijke opleidingsadviseur die de opleiding met je door gaat spreken. Ook als je wil bespreken of de opleiding bij jou past of voor jou geschikt is, kun je een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.