Korte Opleiding Creatief Denken

Korte Opleiding Creatief Denken

Creatief Denktrainingen faciliteren is een vak. Een vak dat je kunt leren. In deze korte opleiding leer je de basisvaardigheden van het creatief en innovatief denken. Je leert een aantal breed inzetbare basistools, je leert deze met groepen in te zetten en hiermee geheel nieuwe ideeën te genereren.   

De Korte Opleiding Creatief Denken is een intensieve opleiding die wordt gegeven op twee dagen in onze eigen trainingsruimte de InspiratieKamers  in Arnhem.
 

Modules

Basis Creatief Denken

In dit basisblok worden de algemene principes van Creatief Denken uitgelegd en wordt informatie behandeld over de Hersenwerking. De eerste basistools van de TotalBrainbox-methode behandeld en het verschil tussen InBox- en OutBox Denken komt aan de orde.

Patroondoorbrekend Denken

In deze module gaan we "out of the box denken" en leren we een aantal breed toepasbare OutBox-tools. De nadruk ligt op tools die het normale denken en de gebruikelijke denkpatronen doorbreken, en je in verschillende gedachten-experimenten dwingen om nieuwe wegen in je denken te bewandelen. Ook leren we hoe met Doorbraakdenken een nieuw, maar ook daadwerkelijk haalbaar idee kan worden bedacht en uitgewerkt.
De deelnemers gaan ook zelf voor de groep staan en oefenen met het leren begeleiden van sessies Creatief Denken.

Doorbraak Denken

Hier leer je een aantal tools, die een doorbraak in het denken kunnen forceren. Het zijn OutBox-tools, die je in verschillende gedachte-experimenten dwingen om nieuwe wegen in je denken te bewandelen.

Innovatief Denken

In het blok Innovatief Denken maken we een begin met het bedenken van allerlei innovaties met behulp van het InBox-denken. Dit denken is uitermate geschikt om op allerlei verschillende manieren vanuit bestaande producten en diensten nieuwe innovatieve producten te bedenken of om bestaande situaties slimmer in te richten vanuit elementen waar we nog niet eerder aan gedacht hebben. 

 

Algemene opleidingsinformatie

Het studiemateriaal is gratis en wordt op de eerste dag van de opleiding verstrekt. De studiebelasting van deze opleiding is 14 uur (nl. de beide opleidingsdagen). Het instroomniveau van deze opleiding is HBO, maar de opleiding staat ook open voor MBO-ers.

Overnachtingen

Tijdens de 2 opleidingsdagen in Arnhem kun je als je dat wilt overnachten in Hotel Modez in Arnhem, op loopafstand van de InspiratieKamers. Dit trendy hotel heeft 20 kamers, die elk op eigenwijze zijn ingericht en gestyled door een beroemde Nederlandse modeontwerper en vormgever. Kosten ong. € 90.- p.p. per nacht. Uiteraard kun je je overnachting zelf ook op een andere manier regelen of gewoon thuis gaan slapen natuurlijk.

Data en locatie

De eerstvolgende Korte Opleiding Creatief Denken zal worden gegeven op dinsdag 18 en woensdag 19 december 2018 in onze InspiratieKamers in Arnhem (op beide dagen van 09:30 - 17:30 uur).

Certificering

Behalve dat wij als Academie gecertificeerd zijn bij de CRKBO zijn wij als Academie ook aangesloten bij de beroepsorganisatie Spotcer. Deze beroepsorganisatie certificeert niet alleen onze diploma’s, maar biedt ook de gelegenheid aan afgestudeerden om deel uit te maken van een landelijk netwerk waarop je je kan profileren om gevonden te worden door nieuwe klanten.

Je betaalt voor de Korte Opleiding Creatief Denken:

  • € 1.500.-. als je de opleiding zelf betaalt of ZZP-er bent (je hoeft dan geen BTW te betalen, omdat we een CRKBO geregistreerde opleiding zijn).
  • € 1.750.-. (excl. BTW), als je werkgever of een instantie de opleiding betaalt. 

Vergoeding scholing

Veelal worden de kosten voor deze opleiding vergoed door de werkgever, maar er zijn ook al veel deelnemers die de opleiding vergoed hebben gekregen als reïntegratie traject (en/of gesubsidieerd als deel van een reïntegratie- of omscholingstraject). Je kunt hierover navraag doen bij ons of bij de instantie die jou op dit moment begeleidt.

Adviesgesprek? 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze korte opleiding voor jou geschikt is, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548 of 06-46432551) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs. Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. 

Maar mocht je zelf al gewoon overtuigd zijn, dat de opleiding geschikt voor je is, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen bericht of wij je kunnen plaatsen.

Om je aan te melden voor deze opleiding klik je op Aanmelden Korte Opleiding Creatief Denken en vul je het formulier in. Hierna krijg je automatisch een mailtje waarmee je je aanmelding dient te bevestigen. Daarna ontvang je je opleidingscontract, locatie adres en de factuur.  

Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meldt u zich aan voor deze opleiding. U schrijft zich definitief in op het moment dat u het opleidingscontract dat wij u toesturen, ondertekend aan ons terugmailt.