Future Focus Opleidingsplatform 2020

empty

Niet meer zinloos opleiden voor de banen van gisteren,
maar inspireren en de expertise aanboren van uw eigen mensen

We zijn op weg naar een nieuw tijdperk. Een tijdperk waar loslaten het nieuwe houvast wordt, delen het nieuwe vermenigvuldigen en verandering het enige dat blijft. Een tijdperk waar er van ons verwacht wordt dat we “aan” staan, effectief samenwerken, creatief en innovatief kunnen denken en waar inspiratie het hoogste goed is.

Om dit binnen organisaties daadwerkelijk te realiseren is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij hebben door onze grote ervaring ontdekt, dat het betekent dat organisaties in deze tijden van verandering blijvend moeten investeren in hun human capital, omdat bijna permanente om- her- en bijscholing noodzakelijk is geworden.

Maar in wezen is het duur en niet efficiënt om dit continu door een externe partij te laten doen. Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe aanpak. Wij hebben ervaren, dat het veel effectiever, goedkoper, maar ook inspirerender kan met uw eigen mensen. Eigen medewerkers, die opgeleid worden om binnen uw organisatie als coach of trainer teamtrainingen, brainstorms, denksessies en veranderingstrajecten te begeleiden, kunnen veel beter inspelen op wat er binnen de organisatie speelt.

Zij kennen de geschiedenis van de organisatie, weten waar de uitdagingen liggen en waar de kansen, kennen de cultuur, de visie, het jargon, de producten, weten wat er nodig is en waar de weerstand zit. Dit scheelt enorm in de kosten, want er hoeven niet langer externe partijen ingehuurd te worden om mensen te trainen.

Dit is de reden dat de Academie voor Innovatief Trainen in samenwerking met trainingsbureau Inspiration Company het Future Focus Opleidingsplatform heeft opgezet. Een mogelijkheid voor bedrijven en organisaties om een aantal van hun eigen mensen op te laten leiden tot teamtrainer, teamcoach, innovatief denk facilitator en innovatietrainer. Alle opleidingen van dit platform zijn incl. een jaar lang Coaching on the Job.


We zijn op weg naar een nieuwe tijdperk, waar we op een andere manier om zullen gaan met geld, tijd, ruimte en energie en op een hoger level met elkaar moeten gaan samenwerken. Veel opleidingsinstituten leiden op tot de banen van gisteren, terwijl het juist nu belangrijk is een aantal van uw medewerkers op te leiden op een ander level: tot de banen van morgen. Dat wil zeggen dat u zelf als organisatie onafhankelijk wordt van externe bedrijven door te investeren in uw eigen mensen. Zij kunnen dan straks het verschil maken en uw hele organisatie van binnenuit inspireren, motiveren, trainen, coachen en meenemen naar een hoger niveau.

Opleidingsaanbod 


1. Opleiding Innovatief Denktrainer
2. FutureFocus Opleiding

Hieronder worden beide opleidingen kort toegelicht. 

 

1. Opleiding Innovatief Denktrainer

Of we het nou willen of niet, we zijn geneigd om altijd weer op dezelfde manier over dezelfde dingen na te denken en we komen daardoor altijd weer op dezelfde oplossingen. We noemen dit Cirkeldenken. Veel bedrijven en organisaties hebben hier last van en komen hierdoor niet verder., waardoor energie vast gaat zitten in steeds weer dezelfde problemen waar ook weer steeds dezelfde oplossingen voor bedacht worden.

Nieuwe Denktechnieken laten zien dat oplossingen voor problemen vaak heel simpel kunnen zijn, maar dan moeten we wel op een andere manier, een nieuwe manier, leren kijken. Nieuwe Denktechnieken brengen je niet alleen naar gebieden in de hersenen waar simpele, voor de hand liggende en niet-geziene oplossingen liggen. Maar ook naar gebieden waar de echte nieuwe ontdekkingen gedaan kunnen worden, de werkelijke verbeteringen gezien kunnen worden en de nieuwe producten geboren worden.

De opleiding Nieuwe Denktechnieken leidt op tot Innovatief Denktrainer. D.w.z. dat je na het volgen van deze opleiding in staat bent om zelfstandig innovatieve brainstormsessies te begeleiden. Je leert de Total Brain Box Nieuwe Denktechnieken. Hierin krijg je honderden tools waarmee je mensen op een andere manier kunt laten denken. De tools zorgen ervoor, dat je mensen stap voor stap in hun denken mee kunt nemen naar buiten het gebaande pad. Hier ontdekken zij nieuwe wegen, krijgen ze nieuwe inzichten en ingevingen die met de normale mind ondenkbaar zijn.

Opzet van de Opleiding 

De opleiding bestaat uit 4 modules van 2 dagen.

 1. Module 1:  Basis Creatief/Innovatief Denken volgens de Total Brain Box Methode. 
  Je leert de basistools en het verschil tussen in- en outbox denken.
 2. Module 2: Patroon-doorbrekend denken, Out of the Box denken, Doorbraak-denken.
 3. Module 3:  InBox denken, Innovatieve Productontwikkeling, Hoe verbeter ik bestaande producten?
 4. Module 4: Hoe bouw ik een denksessie op, welke tools zet ik wanneer in?
  In het laatste dagdeel van de 4e module wordt er ook examen gedaan.Na deze opleiding

 • Ben je in staat om zelfstandig creatieve/innovatieve denksessies te faciliteren
 • Kun je mensen in hun denken meenemen buiten de gebaande paden
 • Heb je voldoende tools op zak om allerlei verschillende sessies te begeleiden., o.a. om simpele oplossingen te vinden voor ingewikkelde problemen, om nieuwe wegen te zoeken, nieuwe producten te bedenken, nieuwe strategieën te ontwikkelen, nieuwe paden te bewandelen
 • Heb je een jaar lang recht op Coaching on the Job, d.w.z. ondersteuning als je zelf sessies moet organiseren

Als je je na de opleiding nog verder wilt ontwikkelen kan je deelnemers aan Masterclass Creatief Denken in Barcelona.

Na het volgen van deze opleiding is het ook mogelijk om aan vervolgmodules deel te nemen van de Academie voor Innovatief Trainen. Meer info vindt u op de website van de Academie.

Stages

InspirationCompany is marktleider op het gebied van Creatief Denken. Het is mogelijk om hier tijdens de opleiding stage te lopen.

 

2. Future Focus Opleiding

Om Veranderings- en Transformatieprocessen te begeleiden 

Moet jij mensen gaan begeleiden, coachen, trainen of leiding geven die in veranderingsprocessen zitten, dan is deze opleiding wat jij nodig hebt. Je leert je eigen talenten als trainer/coach of leidinggevende kennen. Je wordt in deze opleiding in je kracht gezet. Je ontdekt op wat voor manier jij leiding geeft en mensen het beste kunt inspireren: mensgericht, resultaatgericht, projectgericht, taakgericht, oplossingsgericht of coachend. Je leert hoe je mensen moet inspireren, hoe je mensen out of the box kunt laten denken en je krijgt een totaal nieuwe visie op trainen, coachen en leidinggeven. Je leert je afstemmen en mensen op verschillende manieren aansturen en begeleiden.

Opzet van de opleiding 

De opleiding bestaat uit 4 modules van 2 dagen.

 1. Module 1: Innovatief Trainen/Coachen en het Nieuwe Leidinggeven
  Je werkt aan je persoonlijke competentieprofiel, aan je visie, missie en aan je trainingsdoelen. Verder ga je op onderzoek uit waar jouw persoonlijke talenten liggen op het gebied van trainen en leidinggeven, mensgericht, resultaatgericht, projectgericht, taakgericht, oplossingsgericht of coachend.
 2. Module 2: Innovatief Denken/ Nieuwe Denktechnieken 
  Je leert honderden tools waarmee je mensen op een andere manier kunt laten denken. De tools zorgen ervoor dat je mensen stap voor stap in hun denken mee kunt nemen naar buiten het gebaande pad. Hier ontdek je nieuwe wegen, krijg je nieuwe inzichten en ingevingen die met de normale mind ondenkbaar zijn.
 3. Module 3: Oplossingsgericht Coachen en Samenwerken
  Oplossingsgericht trainen en coachen richt zich direct op de oplossing zonder zich op het probleem te richten. In deze module leer je oplossingsgericht vragen te stellen, fris te kijken en te analyseren welke ingrediënten personen en teams in hun ontwikkeling en samenwerking kunnen helpen.
 4. Module 4: Transformerend Trainen en CreatieRegie
  Je leert transformerend trainen en coachen, systemisch werken (werken met opstellingen), transformerend leiderschap, CreatieRegie en het discreëren van beperkende overtuigingen. Je werkt met scenario-interviews, de FutureFocusField-methode en creatietechnieken.
  Tijdens de laatste middag van deze module doe je eindexamen.

 

Resultaat van de opleiding 

 • Je bent in staat om mensen in beweging te zetten
 • Je bent in staat om transformatie- en veranderingsprocessen te begeleiden
 • Je kent je eigen kracht en weet waar jouw talenten liggen in het begeleiden van mensen 
 • Je hebt een nieuwe visie op leidinggeven, trainen en coachen ontwikkeld
 • Je hebt kennis van groepsprocessen, groeiprocessen en veranderingsprocessen en weet hoe je omgaat met weerstand en onverwachte interventies
 • Je bent in staat om Innovatieve Denksessies te begeleiden en mensen out of the box te laten denken
 • Je weet hoe je mensen kunt inspireren om draagvlak voor verandering te creëeren
 • Je kunt energie bundelen, teams begeleiden om samen te werken op en hoger niveau
 • Je kent veel interactieve werkvormen om mensen in contact te brengen met zichzelf, elkaar en de richting die ze uit willen

Na het volgen van deze opleiding is het ook mogelijk om aan vervolgmodules deel te nemen van de Academie voor Innovatief Trainen. Meer info vindt u op de website van de Academie.

 

Klein

Beide opleidingen (Innovatief Denktrainer en Future Focus) kosten € 4.950.- exclusief BTW. 

Klein

Adviesgesprek? 06-42898548

Wil je meer informatie of wil je weten of deze opleidingen voor jou geschikt zijn of voor anderen van jouw organisatie, dan kan je bellen met één van onze opleidingsadviseurs (06-42898548) of een adviesgesprek aanvragen door hier te klikken. Je wordt dan teruggebeld door één van onze adviseurs.

Het is ook mogelijk om een Skypegesprek of een telefonisch adviesgesprek aan te vragen. 

 

Klein

Om je aan de melden voor een opleiding van het Future Focus Opleidingsplatform klik je hier en vul je het formulier in. 

Door dit formulier in te vullen en aan ons te versturen meldt u zich aan voor deze opleiding. U schrijft zich definitief in op het moment dat u het opleidingscontract dat wij u toesturen, ondertekend aan ons terugmailt.