Ervaringen uit Intermediair, Springest e.d.

Hieronder vindt u tal ervaringen van deelnemers van onze verschillende opleidingen:

 

Ervaringen Opleiding Professioneel Trainer   up

Jeanine van Leijenhorst:

“Deze jaaropleiding scheelt heel veel tijd! Zoals het ook in trainingen gebeurt: in het hier en nu ervaar je en leer je. Dit is af en toe overrompelend, maar ook (als je je openstelt) enorm verhelderend. De opleiding brengt je uit je comfortzone in je creativiteit op weg naar je kracht en jouw specifieke vermogens als mensenwerker, in welke vorm ook, maar ook in je kracht als mens. Kernvragen waren voor mij steeds; voor wie kies ik, voor wat, wat ga ik doen, hoe ga ik het vormgeven? Wanneer je laat zien wat je als trainer doet, krijg je altijd oprecht feedback. Je wordt altijd in je uniciteit gezien. Dit ruimt een berg rommel op en geeft nieuwe inspiratie en richting.”

Leo:

“Complete, veelzijdige en goed verzorgde opleiding die aansloot bij mijn manier van leren: praktisch, veel doen en beleven (geen boeken). Naast het vaste programma is er keuze uit diverse modules, zodat je je opleiding nog beter "passend" kan maken. Het meest enthousiast was ik over de modules "coaching", "creatieve werkvormen" en "grensverlegend trainen" in Marrakech. Module trainingsgames (een combi met module "teamcoaching" voor de coaches) was verwarrend (vanwege die combi) en inhoudelijk teveel een herhaling van het weekend in Havelte (inspirerend trainen). Mooi is dat je de mogelijkheid hebt om stage te lopen bij Inspiration Company, al is dat bij mij maar 1 keer gelukt. Het afstuderen door middel van het geven van een workshop was een feest om te doen.”

Ange van den Berg: 

“Veel (zelf)reflectie en ervaren door te doen. Dat zijn voor mij dingen die me te binnen schieten als ik terugkijk op het afgelopen 'schooljaar'. Vanuit de opleiding wordt stevig een visie neergezet op hoe persoonlijke ontwikkeling in deze tijd zou moeten plaatsvinden. Belangrijk daarbij is dat je jezelf mag zijn en dat je daarin geen fouten kunt maken. Je moet alleen zorgen dat je dingen doet, die bij je passen. In diverse modules worden verschillende thema's, die dagelijks voorbij komen, op bijzondere wijze aangepakt. En je doet dat zelf, met je collega-studenten. Er is nog veel meer over te zeggen, maar puntje bij paaltje... Het heeft mij veel gebracht.”

Julia:

“Zeer waardevolle, inspirerende en innovatieve opleiding waarin je heel veel leert over jezelf als trainer maar ook als mens. Een opleiding die niet zozeer gericht is op het vergaren van theoretische kennis, maar veel meer op het opdoen van ervaringen. De trainer wordt getraind bij de Academie voor Innovatief Trainen en die komt er rijker, zelfverzekerder en creatiever uit. Grensverleggend trainen in Marrakech is fantastisch.”

Miriam Grapendaal:

“Leren door het te ervaren. Wat kost het je, wat levert het je op. Bijna een jaar lang heb ik mogen deelnemen aan deze ongelofelijke goed opleiding. Ik heb mezelf als trainer kunnen ontwikkelen door mijzelf te focussen op mijn talent en kwaliteiten. Een zin die mij zeker zal bij blijven "Je kunt alles opschrijven, of er op vertrouwen dat hetgene wat je wilt leren je bij blijft" en dat is ook zo. Van Arnhem naar Marrakech, van Amsterdam naar Havelte. Voor iedereen die echt wil ervaren hoe je door jezelf te zijn de meest inspirerende en energieke trainer kan worden... DEZE OPLEIDING IS HET!”

Beatrijs van Bommel:

“Als je op zoek bent naar een opleiding waar je met hart en ziel mag oefenen, mag vallen, geholpen wordt met opstaan en gesteund in al je ontwikkelingen... dan is dit een opleiding voor jou! Leren door het te ervaren en daarna erover te reflecteren. Leren dat je het met jezelf kan doen, dat je je niet van alles hoeft aan te leren om een bepaald beroep uit te kunnen oefenen... t is eerder een kwestie van loslaten van wat eigenlijk helemaal niet zo bij je past. Deze manier van leren door het gewoon maar te doen en te ervaren is intensief. In een beeld: je springt steeds in 1 x in het diepe tegenover voetje voor voetje het diepe in wandelen. Dus je hebt tussen de opleidingsdagen best wel wat verwerkingstijd/overdenkingstijd/wat-doe-ik-hiermee-tijd nodig. Van tevoren kies je minimaal 3 modules. Zelf deed ik er 6, waaronder paarden coaching, creatief denken en transformerend trainen. Een opleiding zonder boekenlijst ... en natuurlijk kun je zelf alles lezen wat je wilt. Wat er wel is: een groot scala aan werkvormen om uit te proberen en een klapper waar per module weer losse bladen aan worden toegevoegd. En wat er ook is: een heel aantal door de wol geverfde trainers op een hele fijne locatie.”

Anoniem:

“Een unieke opleiding! Althans als je het aan durft om jezelf echt te leren kennen zoals je bent, in wat je wel en niet kunt en ook wat je wel of niet wilt. Je wordt uitgedaagd jezelf te ontdekken als mens én als trainer. De opleiding was voor mij een ontdekkingstocht naar mijn eigen kracht, waarbij ik die op waarde heb leren schatten. Ontdekken door te ervaren ipv theorieën of ervaringen uit boeken te kopiëren. Binnen de Academie ontmoet je een bijzondere groep van trainers die jou een hele dynamische, innovatieve en creatieve manier van trainen laten zien. De keuze van wat je ermee doet blijft altijd aan jou... ”

Mirjam van den Bosch:

“Zeer waardevolle opleiding in mijn ontwikkeling als trainer. Daadwerkelijk innovatief, onderscheidend, en bijzonder persoonlijke aanpak. Nadruk ligt op ontdekken en ontwikkelen van mogelijkheden en kwaliteiten. Keuze uit profielblokken met bepaald thema is prettig. Profielblok Grensverleggend Trainen in Marrakech is een niet te missen ervaring. Zeker aanrader voor mensen met trainingservaring die hun persoonlijkheid als trainer (verder) willen ontwikkelen en die vernieuwende inzichten en werkvormen willen opdoen.”

Jannake van Gerwen:

Ik deed de Jaaropleiding tot Trainer en een intensieve 3 daagse Creatief Denken bij de Academie. Enkele van mijn ervaringen: Leren door te doen en te ervaren; niet in de boeken maar voor de groep; inspiratie opdoen; creativiteit aanwakkeren; in een veilige omgeving even uit je comfort-zone stappen en er dan achter komen dat je meer kunt dan je denkt; een andere manier van trainen dan de gangbare; ontdekken wie je eigenlijk bent en jezelf mogen zijn; je talenten ontdekken en gebruiken; er achter komen dat trainingen geven vanuit je eigen krachten de mooiste trainingen oplevert… En dat alles in een zeer inspirerende omgeving, met prachtige mensen en in een energie waarin ik me altijd weer op weet te laden en die ik mis als ik er een tijdje niet kom!

Natalie Ilario: 

"Wat ik vooral zo waardevol vind aan deze opleiding is dat ik heb geleerd om met mijn eigen passies en vooral door te zijn wie je bent niet alleen het beste uit jezelf haalt, maar ook uit dat van anderen. Door deze opleiding ben ik op het punt gekomen dat werk geen werk meer is, maar dat ik met passie en een gelukkig gevoel m'n geld verdien. Met trainingen geven en coachen in combinatie met mijn homeopathie praktijk is mijn "werkleven" nu compleet. Tnx Academie!"

Trudie Sneek:

Wil je wat meer zelfvertrouwen en het beste uit jezelf naar boven halen dan is de Jaaropleiding voor Trainer een aanrader. Het heeft mij veel goeds gebracht.

Jan Jansen:

Dit is echt de meest waardevolle opleiding die ik ooit gevolgd heb. Geregeld word je uitgedaagd om het onbekende in te stappen. Soms met steun in de rug, soms een trap onder je kont. Het heeft me laten inzien dat elk beeld dat ik van mezelf heb een volkomen illusie is. Het volledig kunnen accepteren dat alles wat je doet en bent er is zoals het is. Dat is bevrijding, dat is je een voelen met je zelf en iedereen, en daarmee kun je pas echt aan de slag als trainer.

Ellen de Jong:

"Ik heb in deelgenomen aan de Opleiding tot Professioneel Trainer. Van te voren had ik niet verwacht dat het woord "Innovatief" ook daadwerkelijk zo innovatief zou worden ingevuld. De blokken zijn intensief en ook vaak confronterend. Omdat de Academie ervoor kiest om je door ervaring te laten leren, zijn die confonterende ervaringen juist zo waardevol; die vergeet je je leven lang niet meer. Ik heb aan zes profielblokken deelgenomen en heb daar veel aan gehad. Marrakesh was het meest bijzonder; een reis om nooit te vergeten. Daarnaast zijn de contacten met de trainers en de medecursisten heel waardevol.”

Nienke Jongstra:

“Ik heb een geweldig jaar gehad. Tijdens deze opleiding leer je niet door te lezen, maar door te ervaren. Alle werkvormen en tools die ze willen overbrengen, worden gebruikt om de training te geven. Je kunt tijdens de lesdagen dus ervaren hoe het is als deelnemer en daarnaast zie je hoe je het kunt aanpakken als trainer. De aandacht tijdens deze opleiding ligt niet bij hoe je als trainer moet zijn, maar juist op wie jij bent. Je staat regelmatig zelf voor de groep en als afstudeeropdracht zet jezelf een training in elkaar. Dus na je opleiding heb je direct een product om mee aan de slag te gaan.”

Peter van Dijk:

“Een fantastische/bijzondere opleiding: je wordt geconfronteerd, gesteund, geholpen, getraind, oefent veel. Doe als je kunt ook de module grensverleggend trainen in Marrakech. Dat was echt onvergetelijk. Daar heb ik aan den lijve ondervonden om alles wat niet past in het beeld dat ik graag zie van mezelf, helemaal te kunnen accepteren. Dat lucht nogal op.”

Floortje Schuttevaer: 

“De jaaropleiding professioneel innovatie training verrijkt je niet alleen als trainer, maar ook als persoon. Iedere module is een beleving en geeft je veel nieuwe inzichten. Ik kijk met heel veel plezier terug op dit jaar en ik kan het iedereen aanbevelen. Je geeft jezelf echt een cadeau!”

Hans van Breugel:

“No nonsense opleiding waarbij je met veel werkvormen aan de slag kan. Voor mensen die veel praktijk ervaring willen opdoen, en die ook veel willen oefenen met diverse werkvormen kan ik de Academie van harte aanbevelen. Zelf was ik vooral op zoek naar een opleiding om nieuwe en andere werkvormen te leren. De modules o.a. creatief denken, trainingsgames, Enneagram, isnpireren kun je leren en communicatie hebben mij weer een stuk vaardiger en meer allround gemaakt.”

Vanessa Bronkhorst:

“Ik ga nu nog makkelijker voor een groep staan en kan een breder creatiever en innovatiever diensten pakker aanbieden.”

Raquel van Oijen Heidbuurt:

“Ik heb hier de trainersopleiding gevolgd. Bijzonder, inspirerend, transformerend en ook heel leuk! Echt een andere vernieuwende manier van trainen geleerd en ik kon er ook direct wat mee! Mijn dank is groot.”

Monique Martens:

“Een zeer creatieve, afwisslende opleiding van HET DOEN, inspirerend, vernieuwend en heel leerzaam. Vooral leerzaam wat betreft mijzelf, ontdekt en herbevestigd waar ik goed in ben en waarin niet.”

Ilona van Dijk: 

“Top opleiding. Intensief en verruimend. Je leert erg veel (af). Ik heb na de opleiding direct werk gevonden als trainer/coach.”

Max van der Schans:

“Dit is werkelijk een bijzondere club. Wat een fantastische mensen, wat een impact! Ik heb veel in mijn leven ervaren, veel lessen, opleidingen en trainingen gevolgd, overal ter wereld. Maar nooit zijn mensen erin geslaagd om werkelijk te laten zien dat er dingen mogelijk zijn, die je niet meer voor mogelijk houdt. 
De hele sfeer, de verrassende aanpak, de orginaliteit, de diepgang, de humor in combinatie met de kennis en het inzicht maakten dit tot een opleiding, waar we in deze tijd u tegen mogen zeggen. Gegeven door mensen, die zelf het levende voorbeeld zijn van hoe mensen ook kunnen zijn. Open, transparant, intelligent, creatief, gek, Verbonden, inspirerend en zorgzaam. En dan overdrijf ik niet. Het is werkelijk voor mij en voor velen met mij een openbaring geweest. Het gevoel van "zo kan het dus ook". Ik kan eerlijk zijn: mijn leven zal nooit meer de oude zijn.”

Wouter Kelkboom: 

“Deze opleiding is niet aan te raden voor mensen die een traditionele opleiding willen. De opleiding is n.l. echt anders, bijzonder, innovatief en zeker van deze tijd. Je leert in deze opleiding je vastgeroeste ideeën over coachen en trainen los te laten en leert werkelijk een heel nieuwe aanpak.”

Marie-José van Dijke: 

“Vorig jaar heb ik de jaaropleiding tot Innovatief Trainer afgerond. Ik heb de opleiding als zeer inspirerend en leerzaam ervaren. Er is in deze opleiding veel afwisseling en er komen veel onderwerpen aan bod. Iedere keer weer bij het volgen van de lesblokken, ervoer ik dat ik een andere kijk kreeg op zaken, creatiever en kleuriger. Voor mij was de instap in de opleiding op het juiste moment. Ik kan nu, na het behalen van mijn certificaat, ook melden dat de opleiding een bijzonder positief effect op mijn loopbaan heeft gehad. Daar ben ik erg blij mee.”

Rob van Hal: 

“Zeer inspirerende, vernieuwende, confronterende en unieke opleiding. De mix van theorie, praktijk, stage, reflectie, oefenen, improvisatie en confrontatie maken deze opleiding tot een bijzondere en unieke ervaring. De opleiding geeft goed inzicht in de (on)mogelijkheden van jezelf en anderen en maakt je bewust van je (nog niet bewuste) capaciteiten en inzichten. Een sprankelende aanrader in het huidige traditionele aanbod aan opleidingen op dit gebied.”

Jannie Bouthoorn: 

“Na 4 jaar geeft de Academie mij nog steeds energie en inspiratie. Er is in de opleiding een luikje opengegaan waarbij de trainingen 'stromen' van energie opleveren voor mij en voor de deelnemers. Als je twijfelt? Geen probleem bij De Academie, ga naar een open dag en beleef, vraag en maak een keuze.”

Margriet Biewenga: 

“Ik heb de trainers jaaropleiding gevolgd en daarna nog de coachingsopleiding. De training was misschien wel alles wat ik niet had verwacht, maar gaf mij precies wat ik nodig had!! Ik zou iedere andere opleiding ook zo willen volgen! Al was het alleen al om de heerlijke groep mensen die er werkt.”

 

Ervaringen Opleiding Professioneel Coach   up

Maria Verkade:

“Ik heb met volle teugen genoten van de opleiding Professioneel Coach. De verhouding van theorie en praktijk (veel uitproberen en oefenen) was voor mij perfect. Ik heb veel geleerd over methodes en manier van coachen, maar vooral over wie ik ben als coach, welke methode bij mij past en met welke mensen ik wil werken. De groep vond ik erg fijn, bijzondere deelnemers en bijzondere trainers. Ik heb me veilig gevoeld om nieuwe dingen uit te proberen en fouten te maken. Het resultaat is een diploma, maar misschien waardevoller is de actie die het bij mij uitlokt om aan de slag te gaan. Een echte aanrader!”

Theo Geurts:

“De training is vooral praktijkgericht, waardoor deze in mijn ogen zeer geschikt is voor coaches die al wat ervaring hebben, of mensen met een HR of leidinggevende achtergrond.”

Wendy Oosterveel:

“Een unieke, inspirerende, creatieve ervaring! Voor iedereen toegankelijk! Heb de coachopleiding gedaan en zo veel geleerd op de niet traditionele wijze. Je komt heel dicht bij jezelf maar ook bij anderen. Daarbij was alles top verzorgd!”

Astrid:

“Het was een bijzondere en inspirerende coachbeleving. Mijn coachprofiel zou ik eerder in opleiding gemaakt willen hebben om er gerichter mee te oefenen. Voor diegenen die willen beleven ipv studeren is dit de perfecte ervaring! ”

N. van Vliet:

“De opleiding tot professioneel coach is een praktijk gerichte opleiding. Je krijgt wel wat theorie aangeboden maar het is vooral doen en oefenen in het voeren van gesprekken. De insteek is; wie ben jij als coach, wat kun jij inzetten en waar kun jij je verder in specialiseren. Er wordt je geen kunstje geleerd of een bepaalde methode en dat is prettig. Je kunt modules volgen die bij je passen en komt daarbij ook mensen tegen van de trainers opleiding of trainingsacteurs. Bij het examen kom je die groepen weer tegen en trek je ruim twee dagen met elkaar op om elkaar te helpen met het doen van het examen. Dus de trainingsacteur helpt de coach om zijn examen te halen en omgekeerd. Ik ben net klaar met de opleiding en heb deze verlaten met het gevoel van " Kom maar op, ik ben er klaar voor!" Wil je vrijheid om te kiezen wat je in je pakket wilt (modules), praktijk gericht leren en geen huiswerk maar wel met een goed gevoel over jezelf en je kunnen, dan beveel ik hem aan. Verder is de opleiding erg verzorgd en wordt het gegeven in een prachtig pand in Arnhem. En niet onbelangrijk ze zijn creatief en innovatief. Dus sta niet te kijken bij een iets wat " vreemde" oefening. Geef je er aan over en ik beloof je dat het je iets gaat op leveren.”

Anoniem:

“De opleiding heeft weinig theorie en veel praktijk oefening. Dat is leerzaam maar is wel een leermethode die bij je moet passen.”

Rubi van Vianen:

“Uitgebreid gezocht naar een opleiding die me aansprak met een andere aanpak dan de dertien in een dozijn. Telefonisch geinformeerd bij Marjan Neesman. Er was direct een klik! Ingeschreven en vanaf dag 1 werd bevestigd waar ik op had gehoopt. Fantastische club mensen met kennis van zaken. Heel interactief en geen ellenlange theoretische epistels. Altijd met humor en iedere module werd ik meer geinspireerd en enthousiaster. Dit is wat ik wil gaan doen! Men wijst je op je eigen talenten en laat je die ontplooien. Blijf dichtbij jezelf is het motto en daarmee wordt, ben en blijf je geloofwaardig. De opleiding geeft je handvaten om jezelf beter te begrijpen en met deze informatie kun je je specialisatie (wat voor coach ben ik en wat is mijn doelgroep) te kiezen en je daarin te bekwamen. Ik heb veel 'aha' momenten gekend en ben hongerig naar meer. Paarden animal assisted en coachen via de enneagrammen zullen mijn voornaamste doelen zijn. Ik wil een ieder van de academie die heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling heel erg bedanken voor een superfijne tijd!”

Jenny:

“Inspirerend, verfrissend, aan te bevelen! Twijfel je nog over het ja/nee volgen van deze opleiding dan kan ik alleen maar zeggen: twijfel niet, ga er voor!!!”

Pauline de Wijk:

“De locatie & de trainers zorgen ervoor dat je direct een 'thuis' gevoel krijgt. Het is zo fijn om te leren dat je niets hoeft aan te leren maar dat je oké bent door alleen jezelf te zijn. De inzichten in jezelf en de ander worden op een zeer speelse en humor volle manier gebracht. Ik heb veel geleerd over mezelf en over mensen die anders zijn dan ik. Het heeft me inzichten gegeven in hoe ik om ga met de ander en wat ik doe met de ander! Erg nuttig voor iedereen omdat je het direct kan gebruiken in al het contact met mensen zowel privé als op het werk zorgt het voor meer verbinding. Voor mij was de training een groot cadeau wat ik direct in gebruik heb kunnen nemen.”

Beatris:

De training tot Professioneel Coach heeft mij heel erg verrijkt als persoon. Ik ben me veel bewuster geworden van mijn eigen reacties en gedragingen t.o.v. anderen. Ook kan ik nu ook veel meer geduld en begrip opbrengen voor anderen hun gedrag. Het heeft mijn werkwijze als coach niet veel veranderd, maar ik voel me wel een stuk zekerder als coach... De docenten Marjan en Jacqueline vond ik zeer sterk. Het enige dat ik jammer vond, was dat er wat mij betreft iets te weinig tijd werd genomen om op individuele basis in te gaan op het examen en op mijn toekomst als coach. Dit had wat uitgebreider gemogen. Ik denk dat het een kwestie van tijdgebrek is geweest... In ieder geval zou ik de training zeker aanraden!!”

Peter van Roosmalen:

Toen ik op zoek was naar een coaching opleiding vond ik per toeval de academie voor innovatief trainen. Ik dacht 'dit lijkt me wel een leuk avontuur te zijn' en ik schreef mij in. Zonder veel verwachtingen ben ik naar Nederland gereisd voor een aantal leuke inspirerende dagen, weg van de drukte van mijn dagelijks bestaan. Ik had echter nooit durven dromen dat dit mijn zicht op het leven en omgaan met mensen zo ingrijpend zou veranderen. Ik heb een prachtige opleiding genoten, prachtige inspirerende coaches en fantastische mensen leren kennen. Vooral het coachen met paarden en de fantastische reis naar Marokko zijn twee hoogtepunten in mijn leven geworden die ik altijd zal koesteren! Ik zou dus van harte deze opleiding willen aanbevelen aan eenieder die wil leren coachen en op zoek is naar inspiratie om dit te doen!” 

Annet Murre:

“Afgelopen jaar volgde ik de coachopleiding. Een bijzondere opleiding waar met durf, betrokkenheid, creativiteit en een eigen visie op coachen je wordt geprikkeld om je eigen kwaliteiten aan te scherpen en grenzen op te zoeken. Durf jij jezelf uit te dagen? Dan is dit zeker iets voor jou!”

Carl de Bont:

“Wat ik het meest waardeerde, was dat de trainers zichzelf zijn, waardoor je je meteen uitgenodigd en welkom voelt, plus het schept een sfeer waarin je direct veel van elkaar kan leren. Genoeg tijd voor oefeningen met elkaar en ruimte voor feedback vind ik prettig. Met name de oefening hoe een 'levensvraag' van een andere deelnemer door jou als coach helder kan worden gemaakt, vond ik indrukwekkend. Je leert hiermee namelijk coachen vanuit jezelf en niet vanuit een schema.”

Linda Peters:

“Anderhalf jaar geleden heb ik de opleiding tot professioneel coach gevolgd. Een mooie bijzondere tijd was dit, waar ik nog wekelijks aan terug denk. Geen boeken en moeilijke modellen, maar wat leeft er nu in de mens. Samen met de trainers en acteurs kijken naar waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je hier andere mensen mee kunt bereiken/helpen. Ook de training grensverleggend coachen in marrakech was heel inspirerend. Ik ben vrij energiek maar na deze opleiding bruis ik helemaal van de energie! Ik neem al deze mooie ervaringen mee als coach en in mijn leven.”

Rob Huinink:

“Ik heb de opleiding professioneel coach gevolgd. Wat me aanspreekt in deze opleiding zijn de werkvormen en vele keuzeblokken. Bij elk keuzeblok wordt veelvuldig gebruik gemaakt van interactieve werkvormen. Bij deze werkvormen wordt vooraf even een klein stukje uitleg gegeven, waarna je het zelf gaat oefenen met je mede cursisten. Je bent dus en klant en coach. Dit geeft een mooie wisselwerking. Aan het eind van de werkvorm wordt er plenair teruggekoppeld. Hierdoor bouw je onbewust nog meer kennis op. Dit alles staat onder goede begeleiding.”

Ard Verrips:

“Voor mij geldt dat de coachopleiding me enorm veel heeft gebracht, zodat ik nu fulltime loopbaancoach en trainer ben.”

José Bruins Slot:

“Ik heb de coachopleiding gevolgd bij de academie. Absoluut een aanrader! Door het volgen van modules maak je kennis met verschillende soorten "technieken" van coaching, zodat je aan den lijve kunt ondervinden wat past bij mij (of juist niet). De manier waarop de opleiding is opgezet met als rode draad wie ben "jijzelf" als coach en de ruime keuze uit verschillende technieken/modules en de inspirerende trainers is zeer bijzonder en innovatief. Vooral de modules paardecoaching en grensverleggend coachen zijn wat mij betreft echte aanraders! Zeer bijzonder en heel erg veel van geleerd!”

Fleur van Beumen:

“Ik heb de Opleiding tot professioneel Coach bij de academie voor innovatief trainen gedaan. Een hele goede opleiding als je erachter wilt komen wat voor een coach je precies bent. De basisdagen hebben me veel inzicht gegeven als het gaat om het herkennen van de verschillen tussen mensen. Hierdoor ben ik me veel bewuster geworden dat je elke klant op een andere manier coacht. De profielblokken waren erg inspirerend maar ook erg leerzaam om echt te ontdekken waar mijn kwaliteiten en ook valkuilen als coach liggen. Elke lesdag kwam ik weer vol inspiratie thuis, deze opleiding heeft me ontzettend veel energie gegeven. Een echte aanrader als je coach wilt worden en het echt graag wil doen op je eigen manier, want dat is waar je gedurende deze maanden goed in wordt begeleid.”

Fred Nanninga:

“De opleiding heeft me vooral geholpen om als coach echt in contact te zijn met de ander en daar samen te ontdekken waar oplossingen en mogelijkheden liggen. Of wat die ander nodig heeft. Ik ben me bewust geworden dat coachen volgens het boekje en modellen juist het echt menselijke contact in de weg staat. Wat dat betreft heeft deze opleiding mijn leven echt heel erg verrijkt. Niet alleen op het gebied van werk!”

Claudia van Leeuwen:

“Laatst heb ik deze coachopleiding afgesloten en ik wil er nu iets over kwijt, omdat ik nu pas kan zien hoe een ongelooflijk goede opleiding dit is. Ik heb namelijk na een half jaar al een hele goed lopende coachpraktijk. Ik ben als coach heel succesvol en ben heel veel mensen van dienst. Deze opleiding is zeer praktisch en praktijkgericht. Er zijn duizenden boeken over coaching geschreven, maar in deze opleiding leer je echt zelf coachen en de mensen die er les geven hebben het echt in hun vingers om jouw talent als coach er uit te halen en vorm te geven. Zij raden je ook altijd aan om echt je eigen stijl te kiezen, helpen deze te vinden maar helpen je ook d.m.v. intervisiebijeenkomsten de weg te vinden naar een eigen praktijk. Pas als je die geopend hebt en je merkt na een tijd dat je echt heel veel tevreden klanten hebt, weet je dat de opleiding perfect aansluit bij wat je nodig hebt om echt professioneel coach te worden.”

Simon Tol:

“Deze opleiding heeft mij heel veel opgeleverd. Veel geleerd, vooral omdat de opleiding zo praktijkgericht is. Ik weet nu wat mijn eigen manier van coaching is en hoe ik die verder kan ontwikkelen. De opleiding heeft mij gebracht tot een belangrijke stap in mijn loopbaan. Ik werk nu vanuit mijn eigen bedrijf en ik heb daar veel succes mee. Ik beveel deze coachopleiding dan ook van harte aan!”

Janneke Boot:

“Ik heb de afgelopen 5 jaar een aantal opleidingen tot coach gedaan, maar vond de coachopleiding van de Academie voor Innovatief Trainen er absoluut uitspringen. Het goede aan deze opleiding vind ik dat je echt zicht krijgt op allerlei mogelijke manieren van coachen, dat je echt patroon doorbrekend leert coachen, dat je je eigen talent als coach ontdekt, maar daarnaast ook een heel degelijke basis leert aan coachingsvaardigheden, gesprekstechnieken e.d. De opleiding is innovatief, boeiend, inspirerend en zeer praktijkgericht. Ik ben na de opleiding direct als coach aan de slag gegaan en heb nu een eigen goedlopende coachingspraktijk.”

Johan van Wanrooy:

“De opleiding geeft alle mogelijkheden om vanuit verschillende innovatieve technieken te leren en te oefenen met het vak coaching. De cursusbegeleiding in de opleiding is goed, steunt je enorm en is erg warm/ontspannend. Een echte aanrader voor degene die iets nieuws zoeken en hun eigen kracht (nog) meer willen gaan gebruiken.”


Ervaringen Trainersopleiding Creatief Denken
  up

Bert:

“In november heb ik de trainersopleiding creatief denken afgerond. Deze opleiding geeft je erg veel tools en technieken om groepen mensen te prikkelen op een andere manier te laten kijken naar problemen of vraagstukken. De trainers proberen zo veel mogelijk aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk van elke cursist waardoor alles wat je leert ook meteen ingezet kan worden. Het was een zeer zinvolle, boeiende en inspirerende opleiding.”    

Rob Crayé:

“Deze opleiding geeft je op een fantastische manier inzicht in de menselijke mogelijkheden met betrekking tot craeatieve processen en het oplossen van problemen. Met de aangereikte tools kun je direct zelf aan de slag in de meest diverse omstandigheden. Gewoon doen!”

Abbey van Betten: 

“Ik heb ik de opleiding Trainer/Facilitator Creatief Denken met veel plezier gevolgd. De combinatie van beleving, intelligentie, humor, verbinding, verassing en aandacht voor het individu heeft gemaakt dat ik in korte tijd veel leerde en dit nog dagelijks in mijn werk als trainer/coach toepas. Daarnaast was het ook gewoon erg leuk :-)”

Foka der Nederlanden:

“Deze opleiding was superinnovatief. Verruimend, helder, toepasbaar. Ik heb het al een kadootje voor mijzelf ervaren! Geeft energie.”

Gaby van Wegen: 

“Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de opleiding Creatief Denk Trainer, echt een aanrader! Ik vond het erg leuk om op een andere manier te leren trainen dan ik gewend was. De tools die ik heb geleerd zijn een mooie aanvulling op alle andere werkvormen die ik in trainingen gebruik.”

Erik van Woudenberg: 

“Naast leuk en leerzaam ook erg concreet en grijpbaar. Ik leerde een breed vocabulair aan technieken om brainstormsessies naar een hoger nivo te brengen. Zowel op het gebied van sturen van groepen, als op het inhoudelijk dieper gaan in brainstorms. Een aanrader!”

Dénise Hamstra: 

“Een praktische training: ik heb tools leren gebruiken, meerdere keren voor de groep gestaan, een stage gedaan bij een groot evenement, cases uit mijn eigen organisatie ingebracht. De sfeer was goed, met dank aan de trainers van de Inspiration Company.”

Herman Klop:

“Een zeer verrijkende interactieve opleiding, waar je gedwongen wordt om buiten geijkte en/of je eigen denkpatronen te stappen. Problemen en knelpunten die je dagelijks of binnen innovatie- en veranderingsprocessen binnen je werk tegen kan komen, leer je in deze opleiding met creatieve denkanalyses op te lossen en te elimineren.”

Anneke Veenendaal-de Kort:

“Als zelfstandig consultant word ik regelmatig ingehuurd om creatief met mijn klanten mee te denken over communicatie en marketing vraagstukken. Na een aantal jaar betrapte ik mezelf erop toch vaak dezelfde “creatieve” oplossingen in te zetten. Om mijn “gereedschapskistje creatieve werkvormen” te vullen, ben ik de opleiding creatief denken gaan volgen bij de Academie voor Innovatief Trainen. De opleiding heeft me niet alleen veel creatieve tools in handen gegeven. Ook hebben de training en medecursisten me enorm veel inspiratie, ideeën en energie opgeleverd.”

Peter van Gils: 

“Over creatief denken moet je niet te lang praten, dat moet je vooral doen. Veel oefenen in een ontspannen sfeer, afgewisseld met korte stukjes theorie, een inspirerende locatie en last but not least een ervaren docent die je prikkelt én op je gemak stelt. Dat waren de ingrediënten die deze train-de-trainer-opleiding voor mij tot een succes maakten.”

Gerard ten Berge: 

“Tijdens deze trainersopleiding ervaar je zelf hoe energiek en inspirerend creatief denken kan zijn. Juist het feit dat je niet alleen deelneemt om de tools aan den lijve te ondervinden, maar ook dat je voor de leeuwen wordt gegooid als trainer en zo de achtergronden en de verschillende aspecten van het vak leert, trok mij bijzonder. Bovendien kregen we in deze opleiding de mogelijkheid om ‘stages’ te lopen tijdens trainingen van Inspiration Company. Door deze praktijkgerichte aanpak ervaar je dat ‘trainer creatief denken’ een veelzijdig vak is. En vooral een bijzonder mooi vak!”

Etienne Verlaat: 

“Een prima opleiding die goed in balans is, met de nadruk op praktische toepassingen van creatief denken.”

Carolien Bronkhorst: 

“Ik heb twee opleidingen gevolgd aan de Academie: de Jaaropleiding tot Innovatie Trainer en de Trainersopleiding Creatief Denken. Het was een feest van bewustwording, daarnaast veel ervaren door te doen! Ook nu nog put ik uit een scala aan ideeën en inspiratie die ik meegekregen heb vanuit de Academie!”

 

Ervaringen Masterclass Creatief Denken   up

Marc Spruit:

“De Masterclass Creatief Denken in Barcelona was prachtig! In deze training leer je de vele creatief denk tools toe te passen en daarbij leer je welke rol je als trainer hebt wanneer je een groep creatief wilt laten denken. Ik vond het zeer waardevol en heb veel bijgeleerd nadat ik eerst de basis had gehad in de Jaaropleiding innovatief trainen. Ik voel me heel goed toegerust als Creatief Denk Trainer door de verdieping en door het intensief intrainen dat we hebben gedaan. De heerlijke stad Barcelona als locatie voor deze training voegt daarbij ook veel toe!”

Eline Brinkman:

“Yes. Het diploma Creatief Denken is binnen! Wat een fijne academie daar in Arnhem en een hele fijne groep. Zoals de oprichtster Jacqueline zei: "Ik wilde graag een leerplek waar iedereen het jammer vindt dat het afgelopen is. En zo is het.”

Wilma van den Oever:

“De Training Creatief Denken in Barcelona is een echte aanrader voor iedereen die wil afrekenen met vaste patronen. Naast een behoorlijke dosis theoretische kennis over tools en toepassingen hiervan in de praktijk, wordt door de trainers van de Academie goed gebruik gemaakt van de inspirerende omgeving van Barcelona om met een andere blik naar de omgeving te kijken. De all-inclusive top-verzorging draagt er bovendien aan bij dat je je volledig kan concentreren op de training en de beslommeringen van alle dag even achter je kan laten. Kortom een totaalbeleving, perfect aangepast op de groep deelnemers waardoor je zeker met meer bagage naar huis gaat, dan bent gekomen.”

Jolanda Winters:

“In juni heb ik de jaaropleiding trainer afgerond en het was een wens van mij om ook de basisopleiding en masterclass 'Creatief Denken' in Barecelona te volgen. Ik had er hoge verwachtingen van en die zijn meer dan uitgekomen. In een korte tijd heb ik op een speelse en praktische manier geleerd hoe een creatief proces in zijn werk gaat, welke technieken gebruikt kunnen worden en hoe deze te selecteren zijn. Ik heb ervan genoten om in Barcelona inspirerend les te krijgen. Ik heb genoten van de contacten met de andere deelnemers, van de prachtige locatie en van het heerlijke eten. Kortom een aan te raden leerzame verwennerij!”

Phil Boudewijn:

“Ik heb deze opleiding gevolgd als aanvulling op mijn beroep als trainer, wat een fantastische aanvulling is dit!! Zeer indrukwekkend, fantastische omgeving, zeer verrassend, goed verzorgd, veel diepte en inhoud maar ook veel ruimte voor het opdoen van ervaring. De grootte van de groep geeft je alle ruimte jezelf te ontwikkelen en feedback te ontvangen en geven. Dit is zeker geen massa productie maar een exclusief product. Als jij verdieping wilt in je vak of uitbreiding naar creatief denktrainer is deze bijzondere Masterclass in Barcelona zeker aan te bevelen!!!”

Nienke Jongstra:

“Ik heb in Barcelona alles geleerd over Creatief Denken. Tijdens de lessen (twee keer drie uur per dag) waren we met de inhoud bezig en met het zelf voor de groep staan. Buiten de lessen deel je als groep nog veel meer, waardoor deze opleiding ook heel erg kan bijdragen aan je persoonlijke ontwikkeling. De trainers en begeleiding van de opleiding houden veel rekening met de wensen en behoeften van deelnemers. Ook zorgen ze dat je zoveel mogelijk uitgedaagd wordt, om het maximale uit jezelf en uit de training te halen. 
De omgeving helpt om je eigen creativiteit aan te boren en met andere ogen te kijken. De opleiders maken heel goed gebruik van de omgeving ook tijdens de lesuren. Zo belanden wij zomaar een middag op het strand om daar les te krijgen!
Het programma buiten de lessen was helemaal top, afgestemd op onze wensen en zeer verassend. Je leeft letterlijk in het moment en er wordt heel goed voor je gezorgd. 
Na deze week kan ik Creatief Denken sessies begeleiden en heb ik genoeg kennis en vertrouwen om dat ook daadwerkelijk te doen. Echt een aanrader voor iedereen die op dit gebied aan de slag wil. Je leert door te ervaren!”

Mirjam van den Bosch:

“Ik heb de Basisopleiding en de Masterclass Creatief Denken in Barcelona als zeer zinvol ervaren voor mijn werk als professioneel trainer. Diepgang, praktische toepassing en waardevolle feedback! De aanpak is zowel vernieuwend als verrassend: het hele verblijf was verweven tot 1 grote leerervaring die mij blijvend iets van belang heeft opgeleverd. Ter zake deskundige en inspirerende trainers, verrassende en functionele locaties en activiteiten, nieuwe inzichten en vaardigheden voor mijn werk... En ook eten en overnachten was top!.. De Academie voor Innovatief Trainen verzorgt niet alleen opleidingen, ze ZIJN hun opleidingen in alles wat ze doen en uitstralen... Complimenten!”

Rieneke Metselaar: 

“De basisopleiding en de masterclass Creatief Denken is een absolute aanrader. De trainers zijn zeer kundig en sluiten goed aan bij de groep en bij de individuele deelnemers. Er wordt op een verrassende wijze, goed gebruik gemaakt van de stad. De lessen zijn intensief en tegelijkertijd zeer afwisselend zodat je blijft leren en ervaren. Er is veel ruimte om te oefenen en om vanalles uit te proberen. Tevens word je steeds uitgedaagd om je grenzen te verkennen en te verleggen (mbt creatief denken). Combineer dit met een goede accomodatie, uitgebreid lesmateriaal, heerlijk eten en de stad Barcelona en het is compleet.”

Anniek Verhagen:

“Weg van mijn dagelijkse werkzaamheden, midden in de inspirerende stad Barcelona was ik helemaal vrij om me volledig over te geven aan de training 'creatief denken'. De trainers lieten ons ervaren hoe je echt anders kunt kijken en denken! Ze namen ons mee in dit proces en lieten het ons ook zelf doen. Hierdoor kon ik na de training de dingen die we gedaan hadden direct zelf in mijn trainingen toepassen. Na het intensief met elkaar werken was er tijd om de stad te bekijken. En de maaltijden die we met elkaar hadden waren gezellig, maar vooral heerlijk!”

 

Ervaringen Korte Opleiding Trainer/Coach   up

Marieke Galesloot:

“Ik heb de korte trainersopleiding als zeer inspirerend en prikkelend ervaren. De opleiding gaat uit van jouw eigen kracht en helpt je om jouw waarde als trainer te ontdekken. Ook heb ik ontzettend veel kennis, inzichten, praktische oefeningen en modellen meegekregen waar ik nu in de praktijk veel aan heb.”

Emily van Eck:

“De verkorte cursus coach/trainer gedaan! Kort maar krachtig, veel handige tools geleerd die ik al vaak heb toegepast! Leerzaam en mooie ontdekking waar je eigen kracht ligt!”

Simon van Ommen: 

“Heb vorig jaar de Korte Trainersopleiding gevolgd. Was heel erg leuk en inspirerend! Goede begeleiders en een heel uitgebalanceerd en afwisselend programma. Mooie kennismaking met de Academie!"

Lauwrens Boksem: 

“Ik heb de training ervaren als inspirerend, innovatief en verrassend. Door de deskundige begeleiding die veel eigen ervaringen uit de dagelijkse praktijk meenamen naar de training en de korte diverse werkvormen zijn het drie zeer waardevolle dagen geweest. De korte trainers opleiding is voor mij een inspiratiebron gebleken om de creatieve energie bij mij zelf en mijn collega's aan te boren. ”

Emily van Eck:

“Zeer inspirerend, geeft je inspiratie en bevestiging. Leuke werkvormen en ook de "show" was weer erg leuk en leerzaam. De 2 trainers zijn erg prettig, respectvol en ze geven je een goed gevoel!  Het creatief denken is echt een eyeopener voor me. Bedankt voor deze mooie training”

Mirjam Wessels: 

“Ik ben geinspireerd om andere tools te gaan gebruiken tijdens onze eigen trainingen. Op een super enthousiaste manier en out of the box methode word je aangezet tot creatief denken. Tevens een bevestiging van hetgeen je denkt over jezelf maar je daardoor weer een boost van zelfvertrouwen geeft. Met nieuwe energie gaan we weer aan de slag! ”

Renate Goezinne: 

“Ik heb de korte trainersopleiding gevolgd. Het mooie van de lessen was dat ze focussen op wat je wel goed kan, ipv wat je niet goed kan. De lessen worden gegeven door twee trainers, die door hun verschillen elkaar perfect aanvullen. Het zijn twee zeer intensieve dagen waarin je heel veel leert. Al deze informatie krijg je in een mooie opleidingsmap waar je later op je gemak nog naar kan kijken. De lunches zijn uitstekend en werden toen in een prachtige tuin geserveerd.”

Lilian Timmer: 

“Een prachtige ervaring. Met heel veel creativiteit en dymamiek wordt de stof overgebracht. Alles is goed en je mag zijn zoals je bent en dat biedt een veilig platform in een korte tijd zoveel te leren. Vond het een hele inspirerende en intense ervaring die ik iedereen kan aanbevelen!”

Agnes Bloemen: 

“Betrokken trainers die met veel enthousiasme en bezieling een training geven. De werkvormen zijn praktisch, gericht op beleving en zelf ervaren. Ik heb genoten van alle creativiteit en heb een intensief en inspirerend weekend gehad.”

N. Visser: 

“Voor mij was dit één van de meest inspirerende trainingen die ik ooit gevolgd heb. Het is echt iets waar ik nog best vaak aan denk. Verrassend te lezen dat de opleiding nog steeds in deze vorm gegeven wordt. Hij is wel wat duurder geworden, maar absoluut een aanrader voor iedereen die echt geïnspireerd wil worden of wil leren inspireren. Bij mij is het gelukt, ik heb er erg veel aan gehad en gebruik de inspiratie die ik destijds tijdens de opleiding opgedaan heb nog steeds in de cursussen die ik nu zelf geef.”


Ervaringen Beroepsopleiding tot Trainingsacteur
  up

Stein Janssen:

“Ik heb de beroepsopleiding trainingsacteren gevolgd en ik vond het geweldig. Heerlijke eten in de pauze, goede sfeer op alle locaties en tijdens de les. De leraren hebben een goed les programma waardoor je perfect veel facetten van het trainingsacteren in beeld krijgt. Traningsacteur worden? This is the place to be!”

Heleen Verkiel:

“Praktische opleiding waarin veel wordt geoefend en 'gespeeld' onder leiding van enthousiaste, gedreven en ervaren trainers-trainingsacteurs. Er was een veilige en leuke sfeer in de groep. Creatieve en inspirerende locatie. Goede catering.”

Sandra Lenderink: 

“Prima opleiding. Lekker compact. Veel oefenen. Inspirerende locaties. Trainers zijn bevlogen en "practice what they preach". Erg stimulerend. Boodschap en gedrag zijn congruent.”

Paul Haarsma-Bakker:

“Voor iedereen die verder wil in het ondersteunen van anderen in hun leerproces is deze opleiding als trainingsacteur een ware aanrader! Mijn groep bestond met name uit professionals met veel ervaring in het eigen vakgebied. De een uit het onderwijs, de ander overheid en de derde weer uit de zorg. Vanaf dag 1 wist ik dat ik goed zat. Super locatie, goede kennisoverdracht en heel praktisch ingesteld met dus vooral veel oefenen! De eind opdracht van 2 dagen heeft een extra verrijking te weeg gebracht door de samenwerking met de coaches die tegelijkertijd hun examen deden. Hele fijne mensen leren kennen welke aan mijn persoonlijke en professionele netwerk zijn toegevoegd!”

Pieter de Vos: 

“De beroepsopleiding tot trainingsacteur deed precies wat deze beloofde te doen: het gaf me goed inzicht in de theoretische basis van trainingsacteren; Maar belangrijker nog: Er was veel ruimte om te oefenen, te ervaren hoe een bepaalde casus je wel kan liggen en een ander je veel meer moeite kost; en te leren van de feedback die deelnemers krijgen van trainers en elkaar. De kleine groepsgrootte (12 man/vrouw) was goed om enerzijds met verschillende (typen) mensen te kunnen werken, en anderzijds om elkaar goed te leren kennen en van elkaar te kunnen leren. De aanwezigheid van twee trainers (allebei ervaren trainingsacteurs, natuurlijk) maakt dat aandacht voor de deelnemers groot is. Gasttrainers over specifieke onderwerpen zijn een mooie extra daarbij. De afsluitende examens zijn realistisch qua opzet. Tot slot: de entourage van zowel de lessen (inspiratiekamers in Arnhem) als de eind-tweedaagse (Havelte) is erg goed georganiseerd en erg inspirerend.”

Willemijn Scheeren: 

“Een opleiding waarin je geen rol leert spelen, maar waarin je allerlei handvatten/ oefeningen krijgt aangereikt, waarmee je in staat bent jezelf te zijn in een rol die je krijgt toebedeeld. En dit afgestemd op en in dienst van de ander. De rol werd ikzelf.......dit vond ik wel de meest bijzondere ervaring. Ik heb mezelf, mijn mogelijkheden én grenzen leren kennen, daar waar het rollen en uitingen betreft. Boeiend , én zelfs leuk, te merken dat een bepaalde rol die in mijn allergie zit, me zelfs goed af gaat als ik ‘erin kruip’ en ik daar ook plezier aan beleef. En zo kan ik nog wel even verder gaan…het was genieten! Het was ook plezierig dat we één vaste trainer hadden, iedere keer aangevuld met verschillende trainers. Allemaal erg deskundig én inspirerend! Deze opleiding is een echte aanrader als het trainingsacteren je wat lijkt.”

Anke van Maris: 

“Vorig jaar heb ik de opleiding voor Trainingsacteur gevolgd aan deze academie. En ik ben enthousiast! Verrassend en afwisselend door en met steeds verschillende docenten die hun eigen ervaring en expertise inbrengen. Ook voor iemand die eigenlijk geen acteerervaring heeft, zoals ik was het een inspirerende training, waarin je weer nieuwe aspecten van jezelf leert kennen. en je dus ook jezelf weer verrast en dat is mooi...”

Sylvia Verhoeven: 

“Met veel plezier heb ik deze opleiding gevolgd die gegeven werd door enthousiaste en kundige trainers. Erg praktijkgericht. De cursusdagen waren intensief maar heel plezierig. De echte vaardigheid zal ik in de praktijk moeten opdoen; daar is de opleiding te kort voor. Maar voor mij is het een inspirerende aanzet geweest om me verder te ontwikkelen.”

Remco Wassink: 

“Een tijdje geleden een opleiding gevolgd voor trainingsacteur. Een opleiding waar ik nu nog dagelijks profijt van heb. Het is een goede, positief ingestelde, leerzame opleiding. De mensen van de academie laten iedereen in hun waarde en halen het beste in je naar boven. Echt een aanrader.”

Mary Janse: 

“Lef, voorstellingsvermogen en fantasie heb je nodig als je de trainingsacteur opleiding volgt. Je krijgt er veel voor terug, m.n. het ervaren heeft mij inzichten verschaft in eigen handelen en als gevolg het handelen van andere mensen. Ik werk als trainer/coach bij een Sociale Werkplaats, het "ervaren" is voor veel van onze medewerkers een zeer effectieve manier van leren en het geleerde is heel goed inzetbaar en toepasbaar. Ik heb ook nog veel plezier gehad tijdens de opleiding, prettige omgeving, ervaren trainers en stimulerende lessen.”

Peter Volmer: 

“Ik heb vorig jaar meegedaan aan de opleiding trainingsacteren van de Academie voor Innovatief Trainen. Ik vond het een inspirerende, zeer praktijkgerichte opleiding, die uitermate geschikt is om in korte tijd dit vak goed te leren. Ben sinds die tijd als freelance trainingsactrice aan de slag o.a. bij de politie en ben nog steeds zeer tevreden over de basis die ik heb meegekregen.”

Willemijn Scheeren: 

“Een  opleiding waarin je geen  rol leert  spelen, maar waarin je allerlei handvatten/ oefeningen krijgt aangereikt, waarmee je in staat bent  jezelf te zijn in een rol. En dit afgestemd op en in dienst van de ander.  Boeiend , én zelfs leuk, te merken dat een bepaalde  rol die in mijn allergie zit, me zelfs goed af gaat als ik ‘erin kruip’ en ik daar ook plezier aan beleef.  En zo kan ik nog wel even verder gaan…het was genieten!  Het was ook plezierig dat we één vaste trainer hadden, iedere keer aangevuld met verschillende trainers. Allemaal erg deskundig én inspirerend! Deze opleiding is een echte aanrader als het trainingsacteren je wat lijkt.”

John Visser: 

“De acteursopleiding van De Academie voor Innovatief Trainen was fantastisch, veel rollenspellen, veel verschillende situaties, goed overzicht van toepassings-mogelijkheden voor acteurs bij trainingen voor het bedrijfsleven en overheid. Doordat docenten zelf ook trainingsacteurs en communicatieacteurs zijn bij een groot trainingsbureau, was de opleiding heel toegepast, veel spelen van situaties, omgaan met moeilijke klanten, etc. etc. Ik heb ook nog een keer docenten mee mogen helpen bij een training die ze zelf gaven. Echte aanrader deze opleiding!”